Regija
38

Šeik Muhammed bin Zajed: Emirati će nastaviti investirati u Srbiju

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predsjednik Republike Tomislav Nikolić zahvalio se princu prijestolonasljedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu na dosadašnjim investicijama u Srbiju te istakao važnost daljeg snaženja bilateralnih odnosa dviju zemalja, naročito u oblasti ekonomije.

Tokom susreta sa srbijanskim predsjednikom, šeik Muhamed najavio je nastavak investicija u Srbiji.

Nikolić je tokom susreta s emiratskim šeikom naveo da je Srbija spremna da sa brojnim projektima privuče investicije iz Emirata i uloži maksimalne napore da u saradnji s investitorima iz te zemlje pokrene svoju ekonomiju.

"Tradicija prijateljstva dva naroda iskovana je u vrijeme kada je Srbija bila u mnogo boljem ekonomskom položaju nego sada. Pomažući Srbiju, njeni prijatelji iz Emirata kroz investicije iskazuju svoju zahvalnost", naglasio je predsjednik Srbije.

Kako se prenosi iz Nikolićevog kabineta, šeik bin Zajed al Nahjan istakao je lično prijateljstvo s predsjednikom Nikolićem, naglasivši da je za kratko vrijeme učinjeno mnogo toga na obnovi saradnje dva naroda.

On je dodao da se u Srbiji osjeća kao u svojoj drugoj otadžbini.

"Emirati će nastaviti investirati u Srbiju, od koje očekuju izradu projekata u različitim oblastima, kao što su poljoprivreda, informacione tehnologije, farmaceutska industrija i slično", rekao je šeik Muhammed.

Šeik bin Zajed al Nahjan pozvao je predsjednika Nikolića da dođe u zvaničnu posjetu Emiratima u novembru mjesecu ove godine.