{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam liječnika osumnjičeno za 101 kazneno djelo

F
19.10.2010. u 15:29
0
4
Sedam liječnika osumnjičeno za 101 kazneno djelo
0
Sedam liječnika osumnjičeno za 101 kazneno djelo
Hrvatska policija je jutros uhitila sedam liječnika specijalista za koje sumnja da su počinili čak 101 kazneno djela, uključujući i protupravni prekid trudnoće, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.
Liječnici su, navodi MUP, obavljali prekide urednih, a neželjenih trudnoća te su za takve zahvate naplaćivali između 1000 i 2500 kuna a novac su zadržavali za sebe.

Pritom su u liječničkoj dokumentaciji lažno prikazivali obavljene zahvate kao medicinski opravdane zbog navodne patološke trudnoće, fakturirajući ih i naplaćujući od HZZO-a, oštetivši time HZZO. Također, jedan od njih je za svoje prisustvovanje porođajima tražio od
rodilja po 500 eura.

Policija je dosad utvrdila da su petorica liječnika s područja Varaždina, jedan s područja Koprivnice i jedan s područja Bjelovara počinili ukupno 101 kazneno djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na izvršenje zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i protupravnog prekida trudnoće.

Liječnici specijalisti kaznena djela počinili su zlorabeći svoj položaj kako bi stekli protupravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističkog istraživanja, koje provodi varaždinska policija u suradnji s Državnim odvjetništvom, osumnjičeni će biti dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: