Ni mrtvima ne da mira
333

Šapić planira iskopati Tita i poslati ga u Kumrovec, a Kuću cveća pretvoriti u "muzej srpske historije"

M. G.
Aleksandar Šapić/Kuća cveća
Aleksandar Šapić/Kuća cveća
Gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će pokrenuti inicijativu da se posmrrni ostaci Josipa Broza Tita premjeste iz Kuće cveća u Beogradu u Titovo rodno selo Kumrovec u Hrvatskoj.

"Pokrenut ću inicijativu da jednom za svagda završimo sa tom Kućom cvijeća, i da Josipa Broza vratimo tamo u Kumrovec, odakle je došao, a da Kuća cvijeća bude mjesto gde će počivati ​​najveći srpski velikani, da to bude muzej srpske historije", naoisao je Šapić na svom Instagram profilu.

To su, kako tvrdi, ljudi kojima se Evropa divila i koji su branili u Prvom svetskom ratu od Nijemaca koji bi sada da "Srbe proglase genocidnim".

"Kada spomenem ime Dragoljuba Mihailovića, jednog od najodlikovanijih naših oficira, koji je branio Srbiju u Balkanskim ratovima i u Prvom svjetskom ratu od Austrougara, a u Drugom svjetskom ratu protiv nacista, skoče mi na glavu, 'Titovi jugosloveni'. Branio nas je i od onoga od kog smo napravili mit, od Josipa Broza, koji je bio austrougarski kaplar i kao takav pucao po nama. Mi Srbi smo uspjeli da, nakon Drugog svjetskog rata, Mihailovića proglasimo za izdajnika, da ne znamo gdje mu je grob, jer su mu komunisti i boljševici namjenski, ko zna gdje rasuli kosti, a Broza čuvamo na najljepšem proplanku i brdu u Beogradu. I dan danas, on tu počiva, bez obzira na svo zlo koje je nanio srpskom narodu, ubijajući ga u Prvom svjetskom ratu, a onda preko 35 godina, zatirući mu sjeme na svaki mogući način, nacionalno, politički, sociološki i kulturološki“, naveo je Šapić.

Šapić je kazao i da se postavlja pitanje "da li će u Kući cveća odati poštu srpskim herojima time što će napraviti muzej srpske historije ili će tamo ostaviti Josipa Broza Tita, austrougarskog kaplara i velikog zlikovca novije srpske historije".