|

Ruski major objasnio kako Rusija štiti Srbiju od NATO-a

Ruski major objasnio kako Rusija štiti Srbiju od NATO-a
40
S
I. P.
25.10.2019. u 18:10
144
komentara
40

dijeljenja
Ruski major objasnio kako Rusija štiti Srbiju od NATO-a Sergej Lipovoj
"Srbija je saveznik Rusije na Balkanu i neutralna država, zbog čega joj je potrebna stalna zaštita, posebno jer je okružena zračnim bazama NATO-a", rekao je ruski general-major Sergej Lipovoj.
"To znači da nijedno pitanje na Balkanu neće biti riješeno bez Rusije" - rekao je general Lipovoj za "Rusku gazetu" povodom srpsko-ruske vojne vježbe "Slovenski štit 2019" u kojoj učestvuju jedinice protuzrakoplovnog raketnog kompleksa "S-400" i kompleksa "pancir-S" Zračko-kosmičkih snaga Rusije.

On je napomenuo da je Srbija vjerni saveznik Rusije na Balkanu, jer nije ušla u NATO i jer je odbila da podrži sankcije protiv Moskve.

"Ona nije u Alijansi, a taj status zahtijeva stalnu zaštitu, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, BiH i Bugarskoj", rekao je ruski general.

On je naveo da je vojna saradnja Rusije i Srbije prilično produktivna, te da Moskva snabdijeva Srbiju ruskim udarnim helikopterima "mi-35M", transportnim helikopterima "mi-17V5", tenkovima "T-72", oklopnim izviđačkim vozilima "BRDM-2MS" i avionima "MiG-29".

"Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema "Pancir" i "S-400", rekao je Lipovoj.
Prijavi grešku


Komentari (144)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...