7,87 posto obrađenih podataka
0

Republička izborna komisija: Nikolić vodi sa 25,47 posto

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Tomislav Nikolić (Foto: AFP)
Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da na osnovu 7,87 posto obrađenih podataka na predsjedničkim izborima u Srbiji vodi lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić sa 25,47 posto glasova, a drugi je lider Demokratske stranke i koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić sa 23,63 posto glasova.

Treći je lider Socijalističke partije Srbije i kandidat Koalicije SPS - PUPS - Jedinstvena Srbija Ivica Dačić sa 16,61 posto glasova, četvrti lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sa 7,40 posto glasova, a Zoran Stanković ispred Ujedinjenih regiona Srbije osvojio je 7,36 posto glasova.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kao kandidat koalicije "Preokret" je šesti sa 4,11 posto glasova, na sedmom mjestu je kandidatkinja Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj sa 3,48 posto glasova. 

Vladan Glišić ispred Grupe građana "Dveri" osvojio je 2,15, Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara 1,14, a kandidat grupe građana Pokret radnika i seljaka Zoran Dragišić 1,84 posto glasova. 

Muamer Zukorlić ispred Grupe građana osvojio je 1,91 posto glasova, a Danica Grujičić iz Socijaldemokratskog saveza 0,64 posto glasova.