Regija
1

Pusić: Studija EK pokazala da je Peljaški most najbolja opcija

FENA
Vesna Pusić
Vesna Pusić
Predstudija izvodljivosti koju je naručila Europska komisija pokazala je da je Pelješki most apsolutno najbolja opcija povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države, izjavila je danas prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić.

Pusić je to rekla novinarima prije početka današnje sjednice hrvatske Vlade, najavljujući da će s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za transeuropske mreže, transport i promet razgovarati i o Pelješkom mostu.

"Dobili smo predstudiju izvodljivosti koja pokazuje da je most, apsolutno gledano, ne samo financijski, nego schengenski i politički te fitosanitarno i najbolja opcija. Mi moramo napraviti takav projekt da bude prihvatljiv, ali tu predstudiju naručila je Europska komisija i izabrala agenciju koja je radila tu studiju. U obzir su uzete dvije varijante mosta s pristupnim cestama i cestom po Pelješcu, koje su dobile 14 bodova, a primjerice koridor kroz BiH je dobio minus 19 bodova", kazala je Pusić.

"To su teme na kojima moramo raditi, a kritike sindikata su normalne u demokratskim zemljama, ali je na ljudima koji su dobili povjerenje na izborima da uzmu odgovornost, dovrše projekte i dođu do rezultata", poručila je Pusić.