Poslije Knina
2

Pupovac: Buke i bijesa među Srbima i Hrvatima ima previše, našao sam drugi način govora

R. D.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Lider Srba u Hrvatskoj i predsjednik SDSS-a komentarisao je posljednje političke prilike u Hrvatskoj, a posebno komentare u regiji na odluku da njihov predstavnik prisustvuje obilježavanju godišnjice operacije Oluja.

"Prvo, podsjetio bih vas na niz kampanja koje smo proteklih godina imali u javnosti, poput 'Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj', preko kampanje za ćirilicu 'Da se bolje razumijemo' ili posljednjih kampanja protiv obnove ustaštva i kampanje 'Pupi je kriv za sve'. O komemoracijama i komemorativnim praksama da ne govorimo", kazao je on u intervjuu za Nedeljnik.

Kazao je kako on možda, osim ponekog izuzetka, govori tiho, ali politički nije tih.

"Buke i bijesa među Srbima i Hrvatima bilo je i ima previše i bez mene. Našao sam drugu vrstu govora o teškim i bolnim temama. Rijetko sam kad prešutio ono što se nije smjelo ili trebalo prešutjeti. Bez obzira na to gdje sam govorio, u Saboru, medijima, na komemoracijama ili naučnim skupovima. Da sam u svemu drugome postizavao toliko koliko u govorenju kao pretpostavci zaštite prava Srba u Hrvatskoj i borbe za Hrvatsku kao tolerantno društvo, bio bih zadovoljniji nego što jesam"!, rekao je Pupovac između ostalog.