Slučaj Paravinja
0

Prvi svjedoci pred šibenskim istražnim sudijom u srijedu

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Istražni sudija Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić u srijedu i četvrtak ispitat će prve svjedoke u postupku protiv Dragana Paravinje osumnjičena za teško ubistvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, izvijestio je u ponedjeljak novinare Paravinjin odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica.

Pred sudijom bi se, navodi Baica, najprije trebala naći porodica nestale maloljetnice, zatim i svi ostali svjedoci obuhvaćeni postupkom, a nakon će se izvoditi dokazi, vjerovatno u početku augusta, rekao je odvjetnik.

Baica je pregledao uglavnom sve spise i materijal povezan sa slučajem te kaže kako još treba vidjeti što će biti s dokazima koje je policija prikupila, i koje sud tek treba verificirati, zajedno s iskazima svjedoka.

Kazao je kako za sada nije zatraženo proširenje istražnog zahtjeva protiv njegova branjenika kojega sud sumnjiči za teško ubistvo i dva silovanja u pokušaju. Izjavio je i kako je dogovorena saradnja sa Sudom u BiH koji bi trebao organizirati i saslušanje svjedoka sa svog područja ako to bude potrebno u šibenskom postupku.

Na novinarski upit koliko će Paravinja ostati u pritvoru šibenskog zatvora, Baica je odgovorio kako se to još ne zna.

Po hrvatskim zakonima, Paravinja u Šibeniku može provesti najviše šest mjeseci, a prema uvjetima izručenja taj će rok ovisiti o zahtjevu bosanskohercegovačkog ili srbijanskog pravosuđa.

I danas se pretražuje teren u potrazi za nestalom Antoniom Bilić. Policija pretražuje područje od lokalne ceste od Kaštela Žegarskog do mjesta Medviđe te od mjesta Zelengrada do Kruševa na zadarskom području.

U pretrazi sudjeluje više od 50 policijskih službenika šibensko-kninske i zadarske policijske uprave.