Slavonski Brod
0

Provalio u apoteku da bi nahranio dijete

SRNA
Marko Nakić (Foto: Pixsell)
Marko Nakić (Foto: Pixsell)
Dvadesetšestogodišnji Marko Nakić, otac jednomjesečne bebe iz okoline Slavonskog Broda (Republika Hrvatska), provalio je prošlog vikenda u apoteku u slavonskobrodskom naselju Garčin i iz nje uzeo dječiju hranu, pelene, vlažne maramice, kremu i lijekove za bebu.

Nakon što je otkriven i priveden u policijsku stanicu, izjavio da je to učinio, jer je njegova djevojčica (koja ima samo mjesec i po dana) "bila gladna i stalno plakala".

"Supruga mi je rekla da nema šta dati djetetu da jede. Uplašio sam se da će beba umrijeti ako joj uskoro ne damo hrane. Otišao sam do apoteke u  Garčin, stajao neko vrijeme, razmišljao šta da uradim. Znao sam da nije dobro razbiti staklo i ući. Što sam duže stajao u ušima mi je sve jače odzvanjao plač djeteta", priča očajni provalnik. 

"Šta da radim - pitao sam se. Skupilo mi se puno gorčine zbog bezizlazne situacije", ispričao je svoje razloge  ovaj  otac  iz okoline Slavonskog Broda. 

On je rekao  da je u trenu "prelomio" i  odlučio  da provali u apoteku - samo da djetetu donese  hrane.

"Nažalost, očaj i neimaština bili su jači od mene", ispričao je u policiji i dodao  da se ne ponosi time što je učinio, ali da je tada imao samo jedno u mislima - kako da nahrani nejako dijete.

On je kaže da je bio svjestan da će ga policija brzo pronaći.
"Posebno mi je bilo  teško kada su došli policajci. Dao sam im sve što sam donio. Uzeli su, ali su mi ostavili hranu za dijete", rekao je mladi tata, koji je uvjeren da ga neće  mnogo osuditi.

Mladi bračni par nije zaposlen. Vjenčali su se u julu prošle godine, a prije mjesec i po dana dobili  su prelijepu djevojčicu. Žive s mladoženjinim roditeljima u preuređenoj prostoriji koja je ranije bila šupa.

U apoteci u koju je mladi otac provalio rekli su da mu - ako je zaista to učinio da bi nahranio 60-dnevnu bebe - sve  opraštaju.

U policiji navode da mu za provalu i krađu - ako bude osuđen - prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Na internet stranici  formirana je <a class="text-vijesti hover:underline" href="http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=nf&gid=315660086724">Facebook</a> grupa za pomoć ocu koji je ukrao hranu iz apoteke da  mu  beba  ne umre od gladi.