Regija
4

Protesti u Podgorici: Demonstranti policiju gađaju kamenicama i petardama

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Više od 10.000 pristalica DF-a trenutno je, zajedno s liderima DF-a, pred zgradom Skupštine Crne Gore. 

Lideri DF-a uputili su zahtjev predsjedniku Parlementa Ranku Krivokapiću da uđu u zgradu Skupštine, javlja Anadolija.

Međutim, policija ne dozvoljava poslanicima ulazak u Skupštinu što je izazvalo revolt kod demonstranata koji pripadnike policije gađaju kamenicama, petardama i ostalim predmetima. Pred zgradom Skupštine je formiran trostruki prsten policije, koja ne dozvoljava da se priđe zgradi Skupštine. 

Član predsjedništva DF-a je upravo poručio okupljenim da je u kontaktu s Krivokapićem koji mu je ponudio da poslanici DF-a uđu u Skupštinu, ali na sporedni ulaz. 

Predsjedništvo DF-a je taj prijedlog odbilo i u toku su razgovori Predsjedništva i predsjednika Skupštine. 

Situacija na protestima je napeta. Među demonstrantima je mnogo onih koji nose fantomke i kapuljače. Intervenisala je i ekipa Hitne pomoći. Policija se zasad uzdržava od primjene bilo kakve sile. 

Podsjetimo, Demokratski front je proteste protiv aktuelne vlasti počeo 27. septembra. Nakon 21 dana protesta na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog, gdje su danonoćno bili postavljeni šatori i bina, komunalna policija je uz asistenciju MUP-a uklonila mobilijar DF-a, i oslobodila Bulevar. U ovoj akciji došlo je manjeg sukoba, a policija je uhapsila 12 lica, među kojima i dva poslanika. Iste večeri građani su se ponovo okupili u centru grada, kada je došlo do sukoba policije i demonstranata. DF je 18. oktobra organizovao protestnu šetnju, kojoj je prisustvovalo više od 7 hiljada građana. Demonstranti su tokom šetnje gađali policiju raznim predmetima, dva policajca su teže povrijeđena.