Zbog afere "Jovanjica"
9

Protesti u Beogradu: Učesnici ostavili simboličan poklon ispred zgrade policije

S. Š.
(Screenshot/N1 Srbija)
(Screenshot/N1 Srbija)
U Beogradu je jučer održan deseti po redu protest "Srbija protiv nasilja" na kojem se, kao i na prethodnim, okupio veliki broj građana. Ovog puta, jedno od mjesta okupljanja bila je Policijska uprava, a građani su tim povodom za uposlenike ostavili izvjesni "poklon".
Naime, dvojica učesnika protesta su pred zgradom Policijske uprave Beograd ostavili gajbu sa travom, livadskom travom, za koju tvrde da je prava, a ne ona kakvu uzgaja Predrag Koluvija.

Podsjetit ćemo, Koluvija je vlasnik imanja "Jovanjica" na kojem je prije tri godine pronađena najveća fabrika marihuane u ovom dijelu Evrope. Aleksandar Vučić se dovodi u vezu sa aferom "Jovanjica", kao i njegov brat Andrej, a predsjednik Srbije je i sam u više navrata stao u odbrane Koluvija.

"Ako pogledate, ima tu nekoliko veoma interesantnih stvari. Neću da ulazim u detalje zato što nikad sa sigurnošću ne mogu da kažem da li je nešto tačno ili nije. Prvo, taj čovjek je proveo dvije godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovjek za takvo krivično djelo bio dvije godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno složit ćete se jer on nije ubio nikoga, nije imao deset tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumio, tonu marihuane, koliko pola okruženja, Njemci i ostali su legalizovali. Što on također negira da je imao uopšte. Ali dvije godine da provedete u pritvoru zbog nečega takvog, očigledno se neko plašio onoga što bi moglo da se čuje. Ko su ti ljudi to ćemo da vidimo", izjavio je Vučić 2021. godine.

Stoga su, potaknuti svim ovim stvarima i aferama u kojima se porodica Vučić dovodi u vezu sa kriminalnim radnjama, učesnici su, uz poklon, policajcima ostavili i poruku pitajući ih da li štite narod ili kirminal.

"Došli smo da ostavimo poklon policije i da ih pitamo da li su uz građane, da li štite narod i zakon ove zemlje koji više od mjesec dana protestuju ili kriminal", istakli su učesnici protesta. Osim toga, naglasili su podršku policajcima koji pošteno rade svoj posao i služe narodu.

Jučerašnji protesti prošli su u znaku podrške policijskim inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, koji su upravo i otkrili plantažu marihuane na imanju "Jovanjica".