Demonstranti ne odustaju
42

Protesti građana ispred zgrade Pinka u Beogradu: Osuda rijaliti programa, zahtijevaju se promjene

T. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U Beogradu i još 15 gradova i opština u Srbiji danas se održavaju deveti po redu protesti "Srbija protiv nasilja". Demonstranti u glavnom gradu prvobitno su se okupili ispred Skupštine Srbije, a potom su se uputili do zgrade televizije Pink.

Kolona demonstranata je stigla do "Pinka" oko 20.25 sati, a na zgradu televizije jučer je okačena ogromna zastava Srbije. Kako javlja portal Nova.rs, okupljeni građani gađali su zgradu TV Pink toalet papirom, te uzvikuju "Ubice, ubice", "Robija, robija","Nećemo zadrugu", "Željko lopove".

Na ogradi ispred zgrade, kao i na samom ulazu, stoje redari i obezbjeđenje TV "Pink". Uvod u današnje okupljanje građana bila je blokada autoputa E75 od 16:00 do 20:00 sati u petak, u kojoj su sudjelovali čelnici opozicije koji su blokirali saobraćaj svojim vozilima.
Današnji protest počeo je ispred Narodne skupštine, a onda je kolona krenula ka televiziji Pink, koju organizatori protesta smatraju odgovornom za širenje nasilja i govora mržnje kroz svoj program, prije svega u rijaliti programima koji se emitiraju na toj, ali i televiziji Happy.

Demonstranti, između ostalog, zahtijevaju oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy. Nakon što je objavljeno koja će biti krajnja tačka protesta, vlasnik "Pinka" Željko Mitrović rekao je da organizatori mogu da dođu do njegove kancelarije.