|

Protest i kontraprotest za vrijeme Vučićevog gostovanja na RTS-u

Protest i kontraprotest za vrijeme Vučićevog gostovanja na RTS-u
2
A. P.
5.11.2019. u 22:58
90
komentara
2

dijeljenja
Protest i kontraprotest za vrijeme Vučićevog gostovanja na RTS-u
Pristalice udruženja "Jedan od pet miliona" i Saveza za Srbiju okupile su se večeras ispred zgrade RTS-a u Beogradu zbog najavljenog gostovanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ulazi javnog medijskog servisa bili su blokirani.
Kako su kazali, željeli su da mu postave neka pitanja, a koristili su pištaljke, zviždali i sa sobom nosili transparente na kojima je pisalo "Da li ćete smijeniti Nebojšu Stefanovića zato što je slagao da je diplomirao", "Da li ćete smijeniti Sinišu Malog jer je ukrao doktorat" i "Prevaranti, vraćajte novac penzionerima".


Tokom večeri bilo je primjetno ogromno prisustvo policije u uniformama i civilu, kao i pripadnika Kobri.

Postavljeno je pitanje da li je Vučić u RTS ušao na neki ulaz za koji niko ne zna ili je emisija "Upitnik" snimljena ranije.

"Već 11 meseci tražimo odgovore na neka pitanja, a Aleksandar Vučić ne smije da odgovori“, izjavila je jedna od organizatorica protesta i pročitala spisak pitanja za Vučića.


Prema njenim riječima, Aleksandar Vučić pokazao je večeras da ne smije da se sretne sa studentima i odgovori na pitanja na koja sigurno zna odgovor i zato što se plaši istine, javlja list Danas.

Ispred zgrade RTS-a pojavila se i grupa od 30-ak Vučićevih pristalica, a na ovom svojevrsnom kontraprotestu uzvikivali su "Đilase, lopove". Izbilo je i nekoliko incidenata, ponajviše dobacivanja i naguravanja koja je zaustavila policija.


Istovremeno, Vučić je u emisiji kazao da je činjenica da "neko pokušava nekome zabraniti da dođe u emisiju", dodajući da je pokušaj zabrane nečijeg kretanja fašizam.

"Oni meni ništa ne mogu, mogu samo da me ubiju", kazao je Vučić.
Prijavi grešku


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...