Napad na pravdu
2

Protest advokata u Beogradu zbog ubistva Miše Ognjanovića

Klix.ba
Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija
Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija
Ispred Višeg suda u Beogradu danas poslije 14 sati advokati su započeli protestni skup povodom ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Predstavnici advokatskih komora ranije su naveli da sa skupa žele da pošalju jasnu poruku organima da se u prvim danima nakon zločina svi resursi moraju staviti u pogon i učiniti sve kako bi se počinioci brzo pronašli, piše Blic.rs.

Oni traže i formiranje posebnog tima za istragu ubistava njihovih kolega, kao i da se usmjere svi resursi da bi se što prije rješilo ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

"Tražimo poseban istražni tim da ovaj slučaj ne ostane na tome, već da se bavimo time na sistemski način. Napad na advokata je suštinski napad na vršenje pravde. Ko to ne razumije, ne razumije kako pravosuđe funkcioniše", kazao je predsjednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.

On je rekao da se mora obezbijediti da u okviru pravosuđa svi bezbjedno mogu da rade svoj posao, dodajući da bezbjednost između ostalog stvara brza reakcija organa na takve događaje.