Regija
7

Pronađeno skriveno oružje terorista u Makedoniji

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Makedonska policija pronašla je u regiji Brest i Malino Malo više od 60 pušaka i osam sanduka sa municijom koje su teroristi sakrili u improviziranom bunkeru, javila je danas televizija Sitel.

Kako se navodi, pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porijekla, 35 automatskih pušaka jugoslavenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porijekla, jedna poluautomatska puška, tri strojnice i osam sanduka sa municijom kalibra 7,62.

U improviziranom bunkeru teroristička grupa krila je i oružje koje je zaplijenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u selu Gošnice, prenosi Tanjug navode televizije Sitel, bliske vladi u Skoplju.

Neki od terorista, koji su uhapšeni poslije sukoba s policijom u Kumanovu, priznali su tokom ispitivanja u policiji da su sudjelovali i u napadu na karaulu. Oni su otkrili policiji gdje je oružje skriveno.

Policija je potom pretražila teren i pronašla ukupno 61 komad automatskog oružja, a od osam sanduka sa municijom, sedam je bilo zatvoreno, a jedan je bio otvoren.

Sitel je dodao da će oružje i municija biti predati na vještačenje.