Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ovdje vidim samo da Srbija mora priznati Kosovo
Ovo je budalaština. Picousti to ne smije potpisati jer ode glava. EU birokrate su nesposobne da ugase požar u Europi koji pale Jenki razbojnici.
I da Vučić osuneti Brnbarića.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Kakva ZSO to Albanci nikad neće prihvatiti.
Ko je u stvari Vučić ? njegov ljubavnik đorđe višekruna - https://youtu.be/OaxUG6S766I
Pa već su jednom prihvatili i potpisali. Ali ne misle sprovoditi. Tako da, još jedan dogovor ako potpišu koji niko neće poštovati... Samo da se pokaže kako je EU nesposobna išta riješiti. To odgovara i Rusiji i SAD.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U srbiji su najbrojniji narod ROMI koji nemaju ni jednog poslanika u srpskom parlamentu.Nacionalne manjine u srbiji ćine preko 50 posto stanovništva koje nemaju nikakva prava.
Idemo! Republika Srpska 2
Nije jasno koje druga strana? Prvo.je R Kosovo a druga strana? Sjever Kosova ili Srbija?
Tako je. Ovdje nigdje ne piše da je Kosovo država.
Ja ovdje vidim stvaranje republike srpske koja ce posebnim kanalima komunicirati s Vladom Kosova. Znaci nemaju nikakve ingerencije nad srpskom zajednicom.
Zvuči lepo.Neka ga prvo primeni Belgija u slučaju između Flamanaca i Valonaca.Naravno to bi mogla i Francuska na Korzici isto tako da primeni itd itd.
Eto dobrog testa da se vidi jesu li i jedni i drugi adekvatni za EU.
Biće sve ok, samo mlada nikad neće i ne smije priznati da je primila davno....
znači da bi i Kosovo trebalo dobiti svoju RS, samo će se drugačije zvati. Dobro došli u klub cirkus država kao što su BiH i Kipar.
u sustini medjusobno priznanje
Sve je to luk i voda. Kada Srbija potpiše čvrste granice i sa Kosovom, sa Crnom Gorom i naravno Bosnom - onda se može preći na sve ostale dogovore i ugovore. Ovako imaju ventile stalno prijeteći poslaće, napastćemo upastćemo itd. Granice, čvrste i bezuslovne granice, sa komšijama i susjedima Vučiću!
Dao bih ja njima samoupravu po labrnji
Kod nas se lijepo kaže - Budi bez brige, nema ništa od toga!
Kako da ne
Ovo nije prijedlog sporazuma nego gubljenje vremena jer je 90% priznanje Kosova od strane Srbije, a 1 % stvaranje samouprave za Srbe. Kosovo nikad neće dobiti rješenje i trajan mir. Čak da Srbi i Albanci dodju do nekog dogovora tamo, što je vrlo malo vjerovatno, velike sile će izminirati taj dogovor i ostavaiti ovo kao vječitu neuralgičnu tačku u Evropi, kojom mogu manipulisati.
I opština je samouprava.;)