Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta sada da kazu one majke cija su djeca stradala ispade. Zlocinac postade zrtva a zrtve zlocinci...
@glas-razumaglas-razuma ZATO STO SU MAJKAMA STRADALE DJECE POBIJENA DJECA NI KRIVA NI DUZNA KAO CIVILA A VASA SU POGINULA KAO VOJNICI I SAMI SEBE POSLALI U SMRT!
http://ba.n1info.com/a88698/Vijesti/Vijesti/Francis-Boyle-zestoko-kritikovao-Bakira-Izetbegovica.html Sinocni intervju CNN sa Boylom. Procitajte sta kaze za Bakira IZetbegovica! Da je cijelo vrijeme radio sa Srbijom i za Srbiju!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
JE3EM VAM MAJKU SVIMA, POCECI OD HOLANDIJE PA DO CIJELE EVROPE
http://ba.n1info.com/a88698/Vijesti/Vijesti/Francis-Boyle-zestoko-kritikovao-Bakira-Izetbegovica.html Sinocni intervju CNN sa Boylom. Procitajte sta kaze za Bakira IZetbegovica! Da je cijelo vrijeme radio sa Srbijom i za Srbiju!
Danas je Hag pošteno sudio, a Karadžiću je sudio politički sud, braćo Srbi ovo je šizofrenija. NE, TO JE ISTI HAG I TRUBUNAL
Mene su napljuvali bas na klix, pre godinu Kada sam na neki clanak dao komentar Da ce bosanski narod od zrtve postati zlocinci, i za krivce tog preokrrta vidim greske politicare federacije na celu sa Bakirom. Sa zvjerima se igra zvjerski a ne vjerski i duhovno Nama treba covjek koji ce cvrsto stojati na tlu ove zemlje a ne metiljavi koji se boje i svoje sjenke, jedan takav je bio Sefer Halilovic Koji nije imao pardona ni u ratu ni u miru , kojeg interesuje Bosna u cjelini a ne kao Bakira sto interesuje samo Sarajevo i Sa kanton Sva ta politika iz federacije daje povod da se iz dana u dan RS razvija i da kucne cas kad ce se odcjepit Na sve Srbijanske prljave politicke igre nije imao ko dici glas, zato je Seselj danas pobjednik, zato je i Karadzic pomilovan i bice na slobodi za 2-3 god Zato je Srbija izasla kao suzdrzana iz rata BiH I opet Boga molim da nebudem u pravu Ali Bosne u ovim granicama nevidim za nekih 10 god Dozvolili smo i sami sebi da biramo te sljamove od politicara
Molimo se kamenja
Koliki god da je Seselj zlocinac, Hag je toliko pa na n-tu nesposoban sud.
Ma sta se ima pricati sve vam je jasno ko je imalo pamet skontace sta nam je raditi...
Vidim ovdje mnogo pravnih stručnjaka u komentarima i evo samo čekam da se oglasi i naš najveći pravni stručnjak Kasim Trnka! Al da vam kažem nešto, daleko od toga da je Šešelj nevin i na stranu to da je vlast Srbije (Vučić i Nikolić), lobirala da se Šešelj osudi na što duže, al jedna stvar se mora priznat- Šešelj je daleko sposobniji i pametniji pravnik od kompletnog haškog tribunala, ja već godinama trubim da će Šešelj dobiti malu ili nikakvu kaznu i nažalost bio sam u pravu.
Nemojte me pogresno shvatiti, al ovdje ima i neceg pozitivnog, jer Srbi sad ne mogu osporavati haski tribunal. Ako se pozivaju na oslobađanje Seselja onda moraju prihvatiti i presude Karadzicu i ostalima.
Da bi se proćistilo ljudstvo, lopovluk, pokvarenost, podplaćenost i sve što nevalja pa i ove sudije u Hagu ali i neljudi diljem zemaljske kugle neophodan je III svjetski rat da se sve isfiltrira. Nakotilo se brate pa se gleda čisti interes- NI DRAGI BOG DA SIĐE I KAŽE DA SU OVE SUDIJE U PRAVU JA MU NE BIH VJEROVAO!
Ovo je upravo ono sto je govorila Florence Hartman. Da se Srbija dogovorila sa Hagom da optuze Karadzica za sve ali da ne krive Seselja jer bi onda bila kriva I srbija za umjesanost za zlocine u Bosni
i dvije atomske su bacene na Japan...ne nuzno naravno...i Hico je pobio more zidova...ne nuzno naravno...Zidovi decenijama tuku Palestince ali ne nuzno, Francuzi more Alziraca, ne nuzno ( nuzno je sto su sruseni blizanci u Americi, bombaski napad u Parizu isto nuzan...)....On vam se najebo matere, ali ne nuzno...isto kosto se vi ne nuzno tokom cjelog procesa jeli govna kojima vas je on licno castio...pa lagano mu ga i popu´`ite kad bude drugostepena...nije nuzno ali sta vam fali
°kao sto ste se vi ( da se ispravim)
šešelj i četnici nisu ratovali , klali, silovali cinili zlocine. oni su se izgleda igrali masnih fota. ma ovo je nekakva bolesna kompenzacija za usranog đenerala i njegovu dozivotnu robiju. ps. francuski sudija presudio :)) sjetim se ratne posjete predsjednika miterana sarajevu kad je rekao da nema rata u sarajevu . francuzi vole četnike
Postoji samo jedan Sud koji je iznad svih i koji donosi najpravedniju odluku!
ti cekaj taj sud, mi bismo sad ovaj ovdje
@zagor.tenej.58910 nisam aludirao na takavo nešto, mislio sam na duhovni smisao života koji BI TREBAO da određuje zastupanje idealnog.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
šeki jeste lud, ali nije glup. cirkus, provociranje i hodanje po ivici krivičnog djela je način njegovog funkcionisanja oduvijek. ali - po ivici. stari lisac je vječito glumio miloševićevog opozicionara, nikad nije htio preuzeti nijednu funkciju. skupljao je dobrovoljce, galamio, verglao svoju standardnu priču, ali osim teatra i šou-programa, sam nije uzimao oružje, niti je vodio akcije. bio sam ubijeđen da će ga osuditi na dvadesetak godina, da pokriju ovo što je do sad odležao, mada ne znači da neće, u drugostepenoj presudi.
poslije svega, kad se pogleda cjelina rada suda u hagu, jasna je namjera haškog suda kao političkog suda u oblikovanju budućnosti balkana. hrvati su oslobođeni bilo kakve odgovornosti, oluja ostaje bez osuđujućih presuda, i srbi i teoretski gube uticaj na prostoru bivše krajine. bošnjaci, kao satisfakciju za najveći broj poginulih dobijaju kvalifikaciju lokalnog genocida u srebrenici i kompletan vojni i politički vrh u hagu. ali više od toga, ne. stranci nemaju namjeru da ukidaju rs, i zato nisu htjeli dodatno pravno opterećivati rs i time hraniti bošnjačku ambiciju da, na argumentima presuda, konačno oblikuju bih kao prvenstveno svoju državu po svojoj viziji i mjeri u koju se ostali imaju uklopiti ili seliti.
u tom smislu je interesantna relativno blaga presuda karadžiću u odnosu na onu koja čeka mladića, čime se glavna odgovornost za zločine spušta na niže nivoe, s jasnom porukom da rs nije okvalifikovana kao sistemski genocidna tvorevina. srbima, iako ubjedljivo najosuđenijima u hagu, se nije htjelo totalno "stati za vrat". srbija, kao najveća i centralna balkanska država, treba zapadu kao saveznik, i ona to od 5. oktobra 2000. i jeste, provodeći politiku koja se od nje očekuje. rs takođe treba da ostane na sceni u manje/više neizmijenjenom obliku, i to je svima trebalo biti jasno još '95. zapad ne želi muslimansku državu u evropi. jednostavno - sarađivati sa iranom, arapima, turcima, i primati novac i uticaj od njih, što je radila sda od početka, a očekivati iskrenu podršku jevrejskog lobija koji drži 90% svjetskih para je malo nerealno. kome nije jasno, neka se sjeti koliko bliske odnose vlast rs ima sa izraelom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ali, vuku na svce, tveba pvihvatiti ovu pvesudu jev se time betoniva pvesuda Vadovanu Kavadžiću. Bvaćo Svbi, izabevite koju vavijantu pvihvatate: a) Šešelj kviv, Vadovan nije - sud nije legitiman i mvzi samo Svbe b) Šešelj nije kviv, Vadovan jeste - sud je legitiman i ne mvzi samo Svbe
Danas je Hag pošteno sudio, a Karadžiću je sudio politički sud, braćo Srbi ovo je šizofrenija. NE, TO JE ISTI HAG I TRUBUNAL
"Također, slanje dobrovoljaca na ratišta u BiH i u Hrvatsku nije samo po sebi krivično djelo a vijeće je ocijenilo da se tu radi o ratnim naporima koje su poduzimale sve strane. Vijeće je zaključilo da Šešelj nije imao autoritet nad tim jedinicama koje su djelovale u sklopu hijerarhije Vojske Jugoslavije i Vojske Republike Srpske ili srpskih snaga u Hrvatskoj. Šešelj nije bio dio vojne hijerarhije ." Odlično znači srbija je kriva za agresiju i genocid , mrakul, kako će sud ovo pobiti???
"slanje dobrovoljaca na ratišta u BiH i u Hrvatsku nije samo po sebi krivično djelo a vijeće je ocijenilo da se tu radi o ratnim naporima koje su poduzimale sve strane." Koje je to dobrovoljce Bosna slala na teritoriju Hrvatske ili Srbije? Sad treba praviti spomenike žrtvama zločina bosanskih brigada počinjenih u Čačku, Zadru, Nišu i Rovinju.
@malimrav 1. Koliko civila na teritorijama Srbije i Hrvatske je ubila Armija BiH ili bilo koja bosanskohercegovačka vojna/paravojna formacija od 1992 do 1995? 2. Koliko civila na teritoriji BiH su ubile vojne i paravojne snage Srbije i Hrvatske od 1992 do 1995?