{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priveden jer nije htio sići s govornice Gradskog vijeća Zadra

F
2.10.2014. u 20:32
9
8
Priveden jer nije htio sići s govornice Gradskog vijeća Zadra
9
Nakon više od šest i pol sati prekida zbog izgreda koji je izazvao zadarski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač jer nije htio sići s govornice, i nakon što ga zaštitari pet puta nisu uspjeli udaljiti iz velike vijećnice, sjednica Gradskog vijeća nastavljena je u maloj vijećnici, a Pupića Bakrača na kraju je privela policija.
Pupić Bakrač ostao je na govornici velike vijećnice jer mu vladajući nisu htjeli u dnevni red uvrstiti prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a novinarima je rekao da će na govornici ostati do kraja sjednice, nakon koje će policiji prijaviti gradske zaštitare za fizički napad na njega.

Ubrzo se pojavilo nekoliko policajaca koji su bez ikakve prisile odveli vijećnika Pupića Bakrača u policiju, potvrdio je glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan, koji je rekao da se Pupića Bakrača sumnjiči za kazneno djelo napada na službenu osobu te da je kriminalistička obrada u toku.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i predsjednik Gradskog vijeća objavili su saopćenje za javnost u povodu današnjeg izgreda na sjednici Gradskog vijeća.

"Još jednom članovi Gradskog vijeća taoci su anarhističkog nasilja koje namjerno i ciljano provodi vijećnik Marko Pupić Bakrač. Nedopustivo je da pojedinac nasilno želi tumačiti zakon na način kako to isključivo njemu odgovara, a istovremeno najbrutalnije krši sve demokratske procedure", ističe se u saopćenju i dodaje kako je Pupić Bakrač ponovno zloupotrijebio temu preimenovanja Široke ulice u Kalelargu.

Građanska inicijativa 'Svi za Kalelargu' odbila je dati, kao što zakon nalaže, peticiju na provjeru iako joj je predloženo da sudjeluje u verifikaciji potpisa, nego ih je, umjesto toga, na poznati način uništila pa se postavlja pitanje kako su to građanima koji su potpisali peticiju namjeravali omogućiti ostvarivanje njihovog demokratskog prava, navodi se u saopćenju gradonačelnika Kalmete i predsjednika vijeća Živka Kolege.

Jedini cilj Marka Pupića Bakrača jest "stvoriti ozračje haosa, terora i nasilja u Gradskoj vijećnici kako bi pokušao izazvati prijevremene izbore, a sve prema želji njegovih nalogodavaca", ističe se u saopćenju i dodaje kako Gradsko vijeće i Gradska uprava neće dopustiti blokadu svog rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: