Regija
0

Pretučena peterica navijača Srbije

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Petorica navijača Fudbalske reprezentacije Srbije pretučena su danas u odvojenim incidentima u Skoplju uoči večerašnje utakmice "Orlova" sa selekcijom Makedonije.

Najozbiljniji incident desio se u blizini tržnog centra "Mavrovka" u Skoplju, naseljenom uglavnom Albancima, gdje su pretučena dvojica Podgoričana.

Portparol makedonskog MUP-a Liza Bendevska izjavila je da su Mirko Milošić /29/ i Stefan Đurović /17/, obojica iz Podgorice, primljeni u Gradsku bolnicu sa vidljivim povredama.

Prema prvim informacijama, njih je oko podneva napala velika grupa u blizini Bit Pazara, gdje uglavnom žive pripadnici albanske zajednice, javili su makedonski mediji.

Policija je saopštila da je slučaj prijavljen dežurnom operativnom centru u 13.00 sati, nakon čega su odmah izašli na lice mjesta.

Povrijeđeni mladići izjavili su da su napadnuti dok su šetali kroz trgovački centar. Oni su rekli da su u Skoplje došli da bodre Fudbalsku reprezentaciju Srbije. Mediji prenose da su mladići bili obučeni u dresove srpske Fudbalske reprezentacije.

Policija traga za napadačima, a istražuje i uzroke incidenta.

Na ulicama Skoplja pojačno je prisustvo policije. Nezvanično se saznaje da je tokom dana bilo i drugih incidenata.

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra jedan od ključnih mečeva u kvalifikacijama za Mundijal koji će 2014. biti održan u Brazilu.

Utakmica Makedonija – Srbija igra se na stadionu "Filip Drugi" večeras od 20.30.