Regija
27

Pretendira na srpsko prijestolje a ne plaća račune: Karađorđevićima isključilo struju

Klix.ba
Porodica Karađorđević više od mjesec dana živi bez struje u kompleksu kraljevskog dvora zbog neizmirenih obaveza prema Elektroprivredi Srbije, objavili su srbijanski mediji. Oni su i veći dio krsne slave Sveti Andrej Prvozvani jučer proslavili u mraku, a EPS im je progledao kroz prste i uključio im struju nakratko, samo za vrijeme svečanog prijema.

Inače, osim struje, Bijeli dvor je već šest godina i bez grijanja i vode.

"Porodica Karađorđević nije poštovala prethodne dogovore i ugovor o reprogramu dugovanja za utrošenu električnu energiju, zbog čega im je ona isključena", potvrđeno je za Kurir iz EPS.

Prošle godine javnost je razbijesnila činjenica da su Karađorđevići, i pored duga od vrtoglavih skoro 100.000 KM (6,1 milion dinara), pošteđeni isključivanja s mreže.

Oni su tada napravili dogovor sa EPS o reprogramu duga, koji očigledno nisu ispoštovali, zbog čega danas žive u mraku.

"Struje i grijanja nema ni u prostorijama Starog dvora, u kojima žive Karađorđevići. Čak i nepokretnosti propadaju od vlage jer nema grijanja. Cijeli taj kompleks je državna svojina, oni koriste jednu prostoriju u Starom dvoru, a teško je da mogu da se griju na jednoj TA peći i pet sijalica", kaže Oliver Antić, inače blizak Karađorđevićima.