Iscijepao zastavu
4

Premijerka Srbije osudila Šešeljev potez: Takvo ponašanje ne predstavlja Srbiju

SRNA
Ana Brnabić (Foto: EPA-EFE)
Ana Brnabić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić osudila je ponašanje lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, koji je danas u Skupštini Srbije vrijeđao delegaciju hrvatskog Sabora i pokušao da iscijepa hrvatsku zastavu.

"Pokušaj cijepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vrijeđanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj posjeti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju", navela je Brnabić.

Ona je istakla i da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osuđuje ponašanje Šešelja u Skupštini Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Apelujem da se svi akteri na političkoj sceni ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo naprijed i budemo primjer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi", navela je Brnabić.

Prema njenim riječima, Srbija treba da nudi rješenja za sve izazove koje ima, umjesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koji se grade.

Brnabić je rekla i da su nedavnom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj i sastankom sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović odnosi dvije zemlje dobili novu dinamiku.

"Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose", rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, to je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u cijelom regionu.

Brnabić je rekla i da ponašanje Šešelja "ne predstavlja vrijednosti Vlade Srbije i većine građana" i da je Srbija iskreno i duboko posvećena saradnji, razumijevanju i dijalogu.

"Ovo su vrijednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona", navela je Brnabićeva.

Iz SRS-a saopšteno je da je lider ove stranke Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije danas "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.