Stastanak s Džaferovićem
220

Premijer Sjeverne Makedonije Zaev ponudio BiH pomoć u procesu pristupanja NATO-u

S. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev istakli su danas da dvije zemlje povezuju zajednički interesi i vrijednosti kao što su članstvo u NATO-u i EU, saopćila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Sjeverna Makedonija spremna da sa BiH podijeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Sjeverne Makedonije, kako se navodi, potencirano je da dvije zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapređenje ekonomske saradnje i izražavaju spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije između Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuza zbog pandemije koronavirusa.

"Zaev i Džaferović su se na ssatanku složili da Sjeverna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredeljenja i za zajedničku budućnost”, navodi se u saopćenju.

Prije sastanka, član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj posjeti Skoplju, sreo se i sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.