|

Predstavnici Srba na Kosovu za sutra najavili veliki protest

Predstavnici Srba na Kosovu za sutra najavili veliki protest
41
S
SRNA
28.5.2019. u 19:45
101
komentara
41

dijeljenja
Predstavnici Srba na Kosovu za sutra najavili veliki protest Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je za sutra u podne veliki protest na centralnom trgu sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.
Rakić je danas u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica posjetio Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića koji su ranjeni u Zubinom Potoku prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU na Kosovu.

On je rekao da imaju informaciju da su kosovske snage pokušale da uvedu prinudnu upravu i preuzmu četiri srpske opštine na sjeveru, prenose "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, specijalna jedinica ROSU je napala stanovnike Zubinog Potoka u trenutku kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija bili u Skupštini Srbije i kada se diskutovalo o Kosovu.

"Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvek smo obični građani", naveo je Rakić.

On je poručio Prištini da im neće uspjeti i dodao da su na vezi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će tokom dana donijeti konkretne odluke šta dalje.

Rakić je dodao da je situacija takva da moraju da donose odluke na dnevnom nivou.

"Borit ćemo se i dalje. Želim da poručim građanima da ćemo biti uz njih", rekao je Rakić.
Prijavi grešku


Komentari (101)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...