Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mnogima ne vrijedi pisano svjedocanstvo, mladim djikanima treba nacrtati sta se desavalo 90-ih, stariji to znaju ali ne priznaju. Ostalima knjiga ne treba, dozivjeli i pretrpili, oni koji su prezivjeli svjedoci su i danas. Samo pamet u glavu, i ne ponovilo se.
Ja sam sa 18 godina bio pripadnik JNA 1991-te I preko noci su me proglasili agresorom u mojoj drzavi, da bi poceli pucat na mene. Ja, koji sam molio da me pozovu na sluzenje I nisam htio odmah otic na fakultet. Ja, koji sam polozio zakletvu zemlji, za koju izgleda mnogi drugi nisu mislili da je i njihova. Oprostio sam roditeljima sto su me tako vaspitai, mislili su najbolje. Njihova drzava je bila Jugoslavija.
@gazi.bengazi , u vrijeme dok je JNA razarala Vukovar i Slavoniju, vojna policija dolazila po mene u nekoliko navrata da me vode na odsluzenje vojnog roka. Krio sam se i nisam otisao, niko mi nije trebao reci da ne idem u takvu vojsku, iako su me tako i savjetovali. Tada je vec sve bilo ocigledno.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovo je dokaz da jos ima pravih poštenih Srba koji žele istinu a ne mitove i legende
Kojih Srba kad su ovo jugobalije sve sami titini isprdci
JNA je agresorska vojska isto ili skoro isto kao i VRS. Najispravnije je reci da je srpski agresor sacinjavao jedinice VRS, JNA i ostalih zivotinja (tigrova, uokova itd.) 90% vojnika u JNA i partizanima su bili SRBI. 95% generala i visokih cinovnika u JNA su bili SRBI Sluzbeni jezik u JNA je bio srpski. Dobro se sjecam, ukoliko se majoru obratis sa ijekavicom ili nekim nesrpskim jezikom imao je pravo da te kazni. Hvala ti TITO sto si nas ugnjetavao i pripremio za klanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa jna je uvjek bila trula zbog fašističkih kolaboracionista ustaša katoličke i muslimanske vjeroispovjesti. Đeda su mi ubili 53 godine a da je đedova vojska pobjedila, qurac bi danas ustaše ququrikale!!!
U jednom pokretu skinilu su kape sa zvijezdama i stavili šajkače sa kokardama i pustili brade,eto kako se transformirala ta tzv jna.
Kolko ja kuzim to oni hoce da se odcijepe a mi im kao ne damo .....
Na isti način se i multinacionalna Armija RBiH pretvorila u isključivo muslimansku vojsku.
Prije vidljivih znakova stavljanja na srpsku stranu, dvije godine prije rata, JNA je pripremala srpske rezervne oficire iz Knina i okoline za teroristička dejstva. U Pančevu i u Institutu bezbjednosti u Beogradu. Vidio svojim očima. Jednio nije bilo jasno, zašto terorizam? Zašto rezervni oficiri i to baš iz Knina? Onda je počela balvan-revolucija i meni se razbistrilo.
@juka1988 odlicno si ti to primjetio samo što su srbi uvažavali pravo naroda na samoopredjeljenje kada su srbi u pitanju, a kada su u pitanju albanci, tada nisu ta prava uvažavali. tada su govorili da rapublike a ne narodi imaju pravo na samoopredjeljenje.
Dosadni ste vise. Na vrh k... su mi ovi lesinari proslosti. Treba gledat u buducnost.
Stjepanović je naveo i da je JNA pripadnicima srpskih formacija prepuštala ratne zarobljenike i civile „druge strane“, ne zanimajući se šta će se s njima dalje događati. Pa šta se im se ‘dogodi’ , jeste li saznali?
Imali smo sreću pa se alija izbegović s njima dogovarao pa smo izbjegli genocid. To su bili džentlmeni pravi
Kada xe se predstaviti publikacija o tome kako su radnici sa gospodskog zivota spali na pasji zivot? kliks namjerno plasira vijesti sa ratnom tematikom samo da bi skrenuo paznju sa problema koji muci ogromnu vecinu populacije, a to je prazan stomak i prazan novcanik. Ovdje se o ratu prica vise sada nego 1996 godine, a zna se kome je u cilju da stalnim spominjanjem rata skrece paznju sa gorucih tema...
iste godine i kada se dogodila ova transformacija. ustvari transformacija jna u četničku vojsku je i provedena da bi se dogodila transformacija koju ti navodiš.
Jednostavno, svi u JNA funkcioneri su bili uglavnom glupi seljaci tada vec nadojeni cetnici koji su bili lako manipulisani od strane karadzica i sds, Tito je mislio da ce Bratstvo i Jedinstvo biti idealna ideja za Balkan medjutim problem je sto niko ne zna posrat mi znamo, zakuhavanja sa vanjske strane i zestoki nacionalizam s unutrasnje strane i to je to, 1992 g vec JNA nije bila nikakva JNA nego bukvalno VRS