Regija
1

Predsjednički izbori u Srbiji 6. maja

FENA
Boris Tadić (Foto: AFP)
Boris Tadić (Foto: AFP)
Izbori za srbijanskog predsjednika bit će raspisani u srijedu, a održat će se 6. maja, kad se održavaju i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, javila je u utorak beogradska televizija B92, pozivajući se na neslužbene izvore.

Ne navodeći izvor informacije, ta televizija izvijestila je kako je srbijanski predsjednik Boris Tadić obavijestio svoje najbliže suradnike da je odlučio skratiti svoj mandat, što znači rapisivanje predsjedničkih izbora, a da će u srijedu o tome pismom obavjestiti predsjednicu parlamenta Slavicu Đukić Dejanović, koja će potom raspisati predsjedničke izbore.

Tadić će, kako ističe B92, ponovno biti kandidat Demokratske stranke za predsjednika Srbije.

Tadić je obavijestio članove stranke kako smatra da je za građane najbolje da glasuju ove godine samo u svibnju, a ne dva puta, jer će se tako uštedjeti i i državni novac, tvrdi televizija.

Nakon što bi Tadić podnio ostavku, predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović bila bi vršiteljica dužnosti predsjednika države do stupanja na dužnost novoizabranog predsjednika.

Ona je već izrazila spremnost preuzeti dužnost predsjednika države, rekavši kako ne očekuje da bi u razdoblju do konstituiranja nove vlasti bilo većih problema u funkcioniranju države.