Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oni to nemaju niti su kad imali, nacionalizmom i mržnjom zadojeni do ludila
Pozvala Srbe na zdrav razum? Bogami.... Načekaćeš se.
To bombardovanje je bilo najvecim delom van gradova, sa utvrdjenim metama. Ja licno nisam cuo ni jednu bombu. Sankcije su bile izbegnute placanjem preko Kiparskih banaka. Medjuti, sve ovo svakako nije razlog da budem za ili protiv suzivota, ''Lejla''.
A kakve ja to tekstove ja pisem na portalu? Ako si citao moje komentare (ja se inace zovem Lejla i pisem jedino pod ovim nickom) onda si vidio da nikada nisam radikalna u mojim komentarima. Lako je vama iz Srbije govoriti o miru i pomirenju, vi i ne znate sta je rat (ups zaboravila sam "grozne sankcije" i 3 mjesecno NATO bombardovanje). Vidjet cemo ako mi Bosnjaci budemo vama uradili ono sto ste vi nama koliko cete biti spremni na "suzivot".
Nemoj mi reci da neko ko se zove Lejla moze da pise ovakve tekstove na portalu, osim ako nije neko ko se samo predstavlja zenskim imenom. Ne znam zasto kazes ''kada svi znamo'' Pozdravi mi sve tamo, da ne moram svima da prenosim pozdrave i poruku da nikoga ne mrzim. Ne valja ''vam'' ta mrznja, ta ratobornost, ostrascenost. Treba to konacno ostaviti iza nas. Ja ne pratim BIH liberalne portale niti konzervativne portale, osim Klix, jer me raduje cinjenica da gnusnijih i radikalnijih komentara od ovih srecom nigde nema.
Ostrascenost je bila odlicna za Albance. I ne znam zasto pises pod nekoliko razlicitih nickova kad svi znamo da se radi o jednoj osobi. Govoris kao da je Srbija Njemacka a ja kad citam liberalnije srpske forume i sajtove vidim da svi kazu kako jedva cekaju da pobjegnu iz Srbije i da ih je sramota sto su Milosevicevi puleni opet na vrhu Srbije.
Da ne pričam o stereotipima, svi su isti itd. To je opasna stvar.
Ostrašćenost nikada nije dobra, nije produktivna i ne može da da nikakav rezultat osim mržnje.
Zelim puno srece srpskoj vladi u sprovodjenju ekonomskih i politickih reformi, jer vidim akumulaciju dobre volje i snage vrsnih intelektualaca koji iskreno zele dobro svojoj zemlji. Samo napred.
Kakva je to prednost smo vidjeli ratu. Kako to da su Albanci, koji su se mnogo gore ponasali prema Srbima u SFRJ nego Bosnjaci koji su bili najveci i najgluplji Jugoslovencine, prosli tako dobro u ratu u poredjenju sa Bosnjacima? Znam da je na Kosovu bilo etnicko ciscenje, ali to je i humano u poredjenju sa zvjerstvima koji su pocinjeni nad Bosnjacima u BiH. Na Kosovo nisu postojali Lukici, Vlahovici (ako ne znas ko su oni preporucujem ti da citas optuznice protiv njih), Srbi su zeljeli, i jos uvijek zele, etnicko cisto Kosovo, ali oni su to uvijek mislili dostici kroz tzv "humao doseljenje" Albanaca u Albaniju i Tursku. Nije bilo spaljivanja zivih ljudi....nije bilo masovnih silovanja...
U Srbiji nije skoro bilo ovoliko pozitivne energije i očekivanja od vlade koja je zacrtala veoma visoke ciljeve, pre svega u borbi protiv kriminala i korupcije kao i u infrastrukturnim projektima koje niko do skora nije mogao ni da sanja. Sve u svemu, ovoliki stepen sloge i pozitivne energije nije bio skorije u Srbiji, ili ikada do sada.
Drago mi je da čitajući komentare iz Srbije nisam video ni jedan zlurad komentar, provokatorski ili pak koji vređa nečiji nacionalni identitet ili pripadnost nekom narodu. Veoma sam ponosan na ovu vrstu emancipacije građana Srbije, te okrenutost pre svega ekonomskim, a ne političkim temama.
Lejla, navodiš upravo ono što je najveća prednost pojedinaca u bošnjačkim redovima, a to je negovanje evropskih tekovina, a tu pre svega mislim na građanske slobode. Verujem da je i kod Srba i Srpkinja takođe bio slučaj sa ženidbom i udavanjem. Nema potrebe više praviti zlu krv među nama, jer smo svakako upućeni jedni na druge.
Rekla je upravo ono sto ni jedan diplomata bilo kog ranga ne sme da izgovori. Deklarisala je celu jednu naciju kao bolesnu, ili bar kao sklone bolesnom razmisljanju.
@AK47: mislim da si u pravu. Mi Bosnjaci smo prosli kako smo prosli u ratu jednostavno zato sto dozvolimo ljudima da nas maltretiraju. U SFRJ smo 50 god lizali dupe Srbima, mjesali se sa njima, zaboravili ko smo i sta smo. Dok na Kosovu to nikad nije bio slucaj. Albanci nisu nikada dali na sebe, svoj narod, svoju drzavu... nisam nikada cula za Kosovarku Albanku da se udala za Srbina recimo dok se Bosnjakinje redovno udavale za Srbe, a cak i Bosnjaci koji su ozenili Srpkinje su znali dati djeci srpska imena! Kakvi smo, odlicno je i ovo sto imamo...a Albancima svaka cast na principima i ponosu. Nadam se da ce i sjever Kosova uskoro biti u potpunosti njihov.
Šta reče ova? Nema oa pojma. Ko nema u glavi, ima u nogama. Dobre noge.
Ma kvazi, krimi, narko, marionetska drzavica. Crna rupa Evrope.