Sastanak u Predsjedništvu
18

Predrag Kon ipak ostaje glavni epidemiolog Srbije u borbi protiv koronavirusa

A. B.
Predrag Kon (Foto: PIXSELL)
Predrag Kon (Foto: PIXSELL)
U Predsjedništvu Srbije završen je sastanak predsjednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da će on nastaviti s vođenjem tima epidemiologa i do kraja zajednički izboriti protiv pandemije koronavirusa.
Kako navodi Telegraf.rs, u tom svojstvu će se Kon obratiti na redovnoj konferenciji za medije koja se održava u 15:00 sati.

Podsjećamo, doktor Kon je na svom Facebook profilu objavio da gubi strpljenje te da se povlači iz stručnog tima kako bi "prepustio boljima da vode pandemiju".

"Koliko vidim po Facebooku, glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umijem. 'Ratove' neću voditi ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnijev umjesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!", napisao je doktor Kon.