Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada bi ovo pravilo uveli mi na Baščaršiji, odmah bi nas proglasili talibanima!
To se po Sarajevu se hoda u kupaćim?
Ma hoću da kažem da bi se bilo kakva sugestija o pristojnom oblačenju protumačila kao 'uspostava šerijeta' ili 'uticaj vehabija' i sl Zlobnici bi jedva dočekali...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta reći za nas kad nam 90 % srednjoškolaca u trenerkama idu u školu!!!!!!
Nije problem što idu u trenerkama, da su to one naše, šuškave široke trenetke sa rajfeslušom na dnu nogavuce... Problem je što su ove trenetke uske, providne i nalik na hulahopke od 15 dena...
ja zato i isla dase nagledam goli chuna. neidem tamo vishe
Bravo za Dubrovnik. Neki dan gledam hordu Nijemaca umirovljenika kako ispada iz turističkog busa na Kaptolu i ulaze u katedralu sa guz.icama i cicama na izvolte..
Kultura nije osujećivanje prava, nego način i obrazac ponašanja. Spominjanje nikaba, časnih sestara, pokrivenih žena i drugih vjerskih sustava oblačenja u kontekstu kulture je neprimjereno, zlonamjerno i bez imalo ukusa, rekao bih groteskno nakazno i bez razumijevanja onoga na čemu Dubrovnik inzistira.
U hrvata crkva upravlja iz prikrajka svim sferama zivota. Zar nije ljepse vidjeti polugolu cehinju nego casnu sestru
Mladjo, zato ti i govorim,što sam i ja bio tamo i nemoj da lupaš i lažeš znaš li da je i to haram ako tako dobro poznaješ stanje tamo,koji je nivo u postocima, recimo kralje,silovanja u Arabiji.Nije lepo to sto lažeš evo na tvome jeziku.
Zemlja koja odluči da joj turizam bude primaran, treba se tome i prilagoditi. Vjerske ustanove OK,ali gradom da se oblači turista????
Pozdravljam odluku, tako i treba, jer i u Monaku nema polugolog hodanja ulicama. Sto je red, red. Cestitke dubrovcanima.
Šerijat u Dubrovniku
Prije da je pristojnost i kultura...
pa serijat i zahtjeva pristojnost i kulturu, tzv. edeb. Nemoj mi samo replicirati sto onda muslimani, ovako sto muslimani onako...jedno je islam,drugo su muslimani. U svakom slucaju,pohvale za ovu odluku Dubrovnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ima li ikakve šanse da se slično nešto uvede i na Baščaršiju?
@rajs.sanela - pola klix galerija nightlife su kafići sa Baščaršije i bliže okoline, a nindže koje hodaju su one "jadne" sirijske izbjeglice i mame onih Turaka što studiraju u Hrasnici. Domaćih kojima samo oči vire nema baš puno :)
Ovo ne važi za građane Hrvatske jer su ih vladajuće strukture skinule do gole kože sa novim zakonima i prilagođavanjima EU pravilima.
Odoh kupit kaput
A mogu li polunag da setam, ako ne mogu polugoL?
Denex ne mere, jok.
ok, al trebaju i pravila ponašanja ugostitelja prema turistima (ne samo u dubrovniku već u cijelom primorju a bogami i kod nas)
neki dan sam bio par dana u Ulcinju i nisam mogao vjerovati kako su otvoreni i gostoljubivi (i Albanci i Crnogorci). Jadran je bezobrazluk a dobro si rekao "i kod nas".....nema na svijetu ovakvih konobara....dodje kao zvijezda i samo sto ti samar ne lupi-
@ afrin mali, koliko se sjećam iz škole (mada davno je to bilo) kada se koristi kao prilog za naglašavanje ispravno je "bogami", dok ako se koristi da se kuneš onda se piše rastavljeno (i velikim slovom). Sorry ako sam u krivu