Šesti dan od nestanka
148

Potraga za Dankom (2) se nastavlja na novoj lokaciji, spasioci pretražuju rijeku

N. V.
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Šesti je dan potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala kod Bora dok je bila s majkom i bratom. Potraga je sada preusmjerena na rijeku, koja se nalazi tri kilometra od mjesta nestanka.

Specijalistički timovi MUP-a Srbije su u prethodnim danima pretražili okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu našla.

MUP stoga nastavlja operativni rad na širem području Banjskog polja, gdje je Danka nestala. Nadgledali si ovu oblast i helikopterima, no sada prelaze na pretraživanje Brestovačke rijeke.

Policija je u velikom broju i dalje u Banjskom polju, gdje na ulazu u mjesto zaustavlja svaki automobil.

Roditelji su prethodnih dana bili na saslušanju i oni nisu osumnjičeni, no detaljno prolaze svaki korak iz perioda nestanka djeteta. Četvrtog dana potrage za devojčicom, majka je s policajcima išla na mjesto nestanka djevojčice, kako bi uradili rekonstrukciju tog cijelog događaja i osvježili joj pamćenje ili prosto primijetili nešto što dosad nisu.

Naime, ona je sa sinom i nestalom djevojčicom bila u dvorištu kuće, a Danka je, prema njenim riječima, nestala u tren oka dok se okrenula dati vode sinu.