Regija
0

Posthumna nagrada Aleksandru Tijaniću za životno djelo

SRNA
Aleksandar Tijanić (Foto: Arhiv/RTS)
Aleksandar Tijanić (Foto: Arhiv/RTS)
Udruženje novinara Srbije (UNS) posthumno je dodijelilo nagradu za životno djelo preminulom generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću, saopšteno je danas iz UNS-a.

Godišnju nagradu UNS-a "Bogdan Tirnanić" za komentar dobio je kolumnista lista "Politika" Miroslav Lazanski, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je uredniku serijala "Slobodno srpski" koji se emituje na Kosovu Budimiru Ničiću.

Dobitnici nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaža i izvještaj su novinarke "Večernjih novosti" i frankfurtskih "Vesti" Milena Marković i Jelena Petković, dok specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" i nagrada "Laza Kostić" za fotografiju nisu dodijeljene, jer je žiri ocijenio da nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.

Žiri je odlučio da bude dodijeljeno specijalno priznanje Ruži Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola na djelu".

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 22. decembra.