{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave u Hrvatskoj: U Karlovcu proglašeno vanredno stanje

F
16.10.2015. u 09:16
0
5
Poplave u Hrvatskoj: U Karlovcu proglašeno vanredno stanje
0
Poplave u Hrvatskoj: U Karlovcu proglašeno vanredno stanje
Foto: Kaportal.hr
U Karlovcu je u četvrtak u 22 sata proglašeno izvanredno stanje jer je vodostaj Korane prošao 780 centimetara te je u 23 sata iznosio 795 centimetara.
Po prognozi Državnog centra za odbranu od poplava ta će rijeka svoj maksimum dosegnuti u petak prijepodne vodostajem od 818 centimetara.

Za rijeku Kupu su u Karlovcu na snazi vanredne mjere, u odnosu na vanredno stanje niži oblik opasnosti, jer s 816 centimetara u 23 sata Kupa još nije prijetila izlijevanjem u branjenom dijelu grada, gdje su nasipi i protupoplavni zidovi projektirani za vodostaj od 8,5 metara.

Gradonačelnik Damir Jelić izjavio je u četvrtak oko pola noći da je poplavljeno stotinjak kuća, ali da nema žrtava i da svi građani imaju potrebnu pomoć hitnih službi.

"Sad strepimo sa svakim centimetrom jer je Korana jako visoka. Ona puni Kupu pa kad prijeđe osam metara, to je opasno, to nikako nije dobro", rekao je Jelić.

Prema riječima Zorana Čavlovića iz Državnog centra za obranu od poplave, hidrološke prognoze kažu da će Kupa dosegnuti maksimalnu vrijednost od 827 centimetara u ranim jutarnjim satima, što je 17 centimetara niže nego prošle godine u rujnu, kad je bilo potopljeno pet stotina kuća u nebranjenim dijelovima jugoistoka grada. Istaknuo je važnost činjenice da je kiša oslabila i da po prognozama na kontinentu tijekom petka više neće ni padati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: