Blizu Crvenog jezera
35

Ponovo buknuo požar u blizini Imotskog, vatra stigla do kuća

Klix.ba
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija
Dva kanadera protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske upućena su popodne na gašenje požara koji je ponovo buknuo kod Crvenog jezera u blizini Imotskog, saopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Riječ je o požaru koji je planuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana, a koji je lokaliziran u ponedjeljak navečer. Ugroženi su zaseoci Rašići, Živanovići i Jažići, a vatra je stigla do kuća, prenosi Index.hr.

U Ministarstvu odbrane RH kažu kako je još uvijek aktivno požarište u Kistanjama na šibenskom području, a trenutno su na gašenju ovog požara angažirana dva kanadera i tri airtractora. Ističu kako je brzom reakcijom zračnih snaga i vatrogasaca ugašen požar koji se u međuvremenu aktivirao u Raslini kod Šibenika.

Navode i kako su od početka protupožarne sezone zračne snage sudjelovale u gašenju 146 požara (54 u Šibensko-kninskoj, 48 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Index.hr piše kako su također ostvarile oko 1.170 sati naleta pri čemu je izbačeno više od 37.000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.