Regija
1

Položeno cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića u Podgorici

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Predstavnici Foruma Bošnjaka Crne Gore položili su danas cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića u Podgorici, u znak sjećanja na 23. godišnjicu smrti mladića iz Trebinja koji je poginuo spašavajući prijatelja.

Aleksić je 1993. godine ubijen, jer je branio sugrađanina druge nacionalnosti, Bošnjaka Alena Glavovića.

Na inicijativu Foruma Bošnjaka, nova saobraćajnica pored spomen-parka na Pobrežju od 2013. godine nosi ime Bulevar Srđana Aleksića. Te godine je na dan sjećanja u Bulevaru zasađeno Srđanovo drvo.

Predsjednik Foruma Bošnjaka Crne Gore Husein Tuzović, zahvalio se građanima koji su se danas pridružili Forumu Bošnjaka, kako bi položili cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića.

"Zahvaljujem što ste došli danas da odamo poštu jednom mladiću koji je dao život Alenu Glavoviću, koji ga živi, i svake godine na ovaj dan obilazi njegov grob, polaže cvijeće. On zna da živi život Srđanov, zato ga nikad i ne zaboravlja", kazao je u svom govoru Tuzović.

Iz Foruma Bošnjaka je saopšteno da je Srđan Aleksić izuzetan primjer mladog čovjeka, koji je svojim životom platio uvjerenje da su mu preči drug, komšija i prijatelj od bilo kakvih ideologija, pa čak i od vojne komande.

"Podgorica ima mnogo razloga da čuva uspomenu na Srđana i druge antifašiste koji su životom platili odbranu slobode, odnosno ljudskosti", saopšteno je iz Foruma Bošnjaka Crne Gore.

Cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića položili su danas i predsjednik Skupštine Glavnog grada Podgorice Đorđe Suhih, kao i mnogi drugi građani.