U pritvoru još 30 dana
0

Policija ušla u Sanaderovu vilu, iznose skupocjene slike

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši hrvatski premijer će nakon Božića u pritvoru dočekati i Novu godinu, odluka je Suda u Salzburgu nakon današnjeg saslušanja koje je trajala oko sat vremena, javljaju hrvatski mediji. Ivo Sanader će u pritvoru provesti još mjesec dana.

Sljedeća rasprava će biti održana 27. januara. Sud je odluku obrazložio činjenicom da je još uvijek prisutna mogućnost bijega, ali i da ne postoji opasnost od ponavljanja djela.

U isto vrijeme su sudski izvršitelji posjetili zagrebačku vilu u kojoj trenutno borave Sanaderova supruga Mirjana i kćerka.

Mirjana je sudskim izvršiteljima otvorila vrata tek u drugom pokušaju njihovog ulaska u kuću, koja je ograđena trakom za uviđaj.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, sudski izvršitelji će iz njegove vile iznijeti skupocjene umjetničke slike. Navodno je riječ o više od stotinu umjetničkih djela, čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko stotina hiljada eura. Sanader se uz Nadana Vidoševića, predsjednika Hrvatske privredne komore, smatra jednim od najvećih kolekcionara umjetnina.

Bivši hrvatski premijer tereti se da je državu oštetio za 28 miliona kuna. Ako bude oslobođen imovina će mu biti vraćena.