Policija istražuje navodne nezakonitosti na HRT-u

F
FENA
5.11.2009. u 18:09
0
0
Policija istražuje navodne nezakonitosti na HRT-u
0
Policija istražuje navodne nezakonitosti na HRT-u
Policija istražuje navodne nezakonitosti na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), a neslužbeno se doznaje da je riječ o pronevjeri vezanoj uz obračun honorara.
Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer Hini je potvrdio da su prije dvije sedmcice Odjelu za gospodarski kriminalitet kriminalističke policije prijavili sumnje u pronevjeru i dostavili određenu dokumentaciju.

"O imenima, iznosima za koje se sumnja na krađu ili bilo kakvim drugim podacima ne možemo izlaziti u javnost jer je u toku policijska istraga", kazao je Roemer.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je da policija provodi izvide zbog navodnih nezakonitosti u poslovanju HRT-a, ne otkrivajući o kojem je konkretno kaznenom djelu riječ ni ko je osumnjičen za to djelo.

Neki mediji objavili su da je riječ o voditelju obračuna honorara Arturu Kosanoviću za kojeg se sumnja da je lažirao ugovore i sebi isplaćivao novac.

Mediji navode da je osumnjičeni temeljem fiktivnih ugovora priskrbio čak 1,5 miliona kuna, a da je samo u posljednja tri mjeseca na ime lažnih honorara u informativnom programu pronevjerio tristo tisuća kuna.

Isti mediji nagađaju da je Kosanović pobjegao u BiH, čiji je također državljanin. Na poslu nije viđen gotovo mjesec dana jer je navodno bolestan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: