Regija
35

Podgorica pod policijskom opsadom, krenula Parada ponosa

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Uz jake mjere policijskog obezbjeđenja u Podgorici je počela treća po redu Parada ponosa na prostoru Crne Gore.

Većina ulica koje vode ka centru Podgorice od ranog jutra su pod policijskom blokadom. Kolona učesnika parade krenula je od bivšeg hotela Crna Gora bulevarom Sv.Petra Cetinjskog, preko mosta Blaža Jovanovića do stare zgrade vlade, javlja Anadolija.

Povorku obezbjeđuju policijske snage sa opremom za razbijanje demonstracija. U povorci se nalaze ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič, ombudsman za ljudska prava Šućko Baković, kao i mnogi političari te predstavnci nevladinih organizacija.

Učesnici povorke nose zastave duginih boja i šarene balone, kao i transparente na kojim piše “Oj svijetla majska zoro, LGBT Crna Goro”, "Ljubi me brzo, šetam”, i mnoge druge.

Kolonu prati veliki broj novinarskih ekipa. Prema nekim procjenama, učesnika kolone je nešto više od stotinu, a obezbjeđuje ih više od 1.800 policajaca i preko 200 policajaca u civilu. Sve okolne ulice oko trase povorke su zatvorene za saobraćaj. Za sada nema incidenata.