Regija
54

Pobjednički govor Kolinde Grabar-Kitarović: Zahvalila se Hrvatima u BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ), koja je prema prvim nepotpunim rezultatima pobjedila na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, prva je hrvatska predsjednica.

U svom govoru se posebno zahvalila Hrvatima u BiH i ostatku svijeta, koji su joj i donijeli izbornu pobjedu, te borcima iz šatora u Savskoj ulici, piše Index.hr.

Okupljeni pristaše u stožeru HDZ-a njen govor prekidali su skandiranjem imena Franje Tuđmana, ali i njenog supruga Jakova, te pjevanjem "Zovi, samo zovi". Govor je završen ispijanjem šampanjca uz pjesmu "Moja domovina".

"Prije nego krenem svima zahvaljivati, htjela bih reći jednu malu sitnicu. Kad sam krenula u ovu bitku, prihvatila tu čast od HDZ-a i Tomislava Karamarka, mnogi su mi govorili: 'Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti'. Ali ja se ne predajem, ne dam se i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi iko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama Evropske unije i svijeta. To vam obećavam ovdje večeras", rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je istakla kako je "ovo veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu".

"Ima mjesta veselju i radosti, ali posao nas čeka, ne sutra, nego već večeras. Idemo večeras raditi za boljitak naše drage hrvatske domovine. Sada ću morati izaći iz članstva stranke, ali moje vrijednosti porodice, ljubavi prema domovini, vjere i zajedništva ostaju u meni i tako ćemo ići naprijed. Idemo se okupiti, idemo zajedno dalje za bolju Hrvatsku", kazala je Grabar-Kitarović, te se zahvalila članovima HDZ-a i koalicijskim partnerima, te svojoj porodici i volonterima koji su radili na njenoj kampanji.

Zahvalila je Grabar Kitarović i svim protukandidatima - Ivi Josipoviću, Milanu Kujundžiću i Ivanu Viliboru Sinčiću. Kad je spomenula Josipovićevo ime, HDZ-ovci su počeli zviždati, ali Grabar Kitarović zamolila ih je da se suzdrže.

"Svi mi želimo bolju Hrvatsku. Ova naša utrka, sve što smo radili do sada, dovelo je do toga da se konačno usredotočimo na ono što je bitno, na život ljudi u Hrvatskoj i našeg iseljeništva, Hrvata u BiH. Pozivam sve da se ujedinimo, one koji su dali glas Josipoviću da budu dio našeg tima, pokreta za bolju Hrvatsku jer dosta je bilo podjela. Dosta je bilo mojih i njegovih, naših i vaših. Svi ste vi moji, idemo zajedno u težak posao koji nas čeka. Ujedinimo svoje domoljublje, ljubav i vjeru u hrvatsku domovinu, idemo završiti put koji smo započeli pod prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom i odvesti Hrvatsku u blagostanje", kaže Grabar Kitarović.