|

Po prvi put objavljeni snimci tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore

Po prvi put objavljeni snimci tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore
80
A. D.
18.8.2019. u 12:42
94
komentara
80

dijeljenja
Po prvi put objavljeni snimci tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore Screenshot
Radio-televizija Crne Gore objavile je snimak aktivnosti tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore. Ovi snimici objavljeni su prvi put u javnosti.
Hirurški precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obavještajnih podataka, odgovor na terorizam i hibridne prijetnje, samo su neki od zadataka koje obavlja tajanstvena, elitna jedinica Vojske Crne Gore, kaže se u videu.

Dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke - u prosjeku uspješno je završi samo četvrtina kandidata, ostali odustanu ili instruktori procijene da nijesu materijal koji traže za svoje redove.

Četa specijalnih snaga je prvi put je dopustila jednom mediju da zabilježi njene aktivnosti, novinaru Portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila je da provede tri dana s njenim operaterima, pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi.

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnosti

Tajanstvena elitna jedinica VCG prvi put u javnostiHirurški precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obavještajnih podataka samo su neki od zadataka koje obavlja tajanstvena, elitna jedinica Vojske Crne Gore.Dobrovoljci koji žele da zasluže mjesto u toj jedinici prolaze brutalno tešku obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke - u prosjeku uspješno je završi samo četvrtina kandidata, ostali odustanu ili instruktori procijene da nijesu materijal koji traže za svoje redove.Četa specijalnih snaga prvi put je dopustila jednom mediju da zabilježi njene aktivnost, novinaru Portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila je da provede tri dana s njenim operaterima, pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi.Više na:

Posted by RTCG Portal on Saturday, August 17, 2019


Pripadnici te elitne jedinice koriste doktrine i metode djelovanja američkih Zelenih beretki, što nije iznenađujuće kada se uze u obzir da je jedan dio instruktora prošao njihove višemjesečne kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Crnogorski specijalci su, poput američkih kolega, organizovani u borbene timove od 12 ljudi, u kojima svaki čovjek ima svoju specijalnost, ali je obučen tako da može zamijeniti kolegu u bilo kojoj ulozi ako zatreba. Specijalne snage SAD takve timove nazivaju ODA (Operativni odred alfa) i dokazali su svoju efikasnost tokom decenija globalnog rata protiv terorizma.
Prijavi grešku


Komentari (94)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...