{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"Parada" zabranjena u Dubrovniku

S
SRNA
14.3.2012. u 18:48
0
8
"Parada" zabranjena u Dubrovniku
0
"Parada" zabranjena u Dubrovniku
Katolička crkva u Dubrovniku zabranila je prikazivanje filma "Parada", srpskog reditelja Srđana Dragojevića, koji je u hrvatskim kinima već pogledalo 150.000 ljudi, a govori o grupi gej aktivista koji pokušavaju da organizuju gej paradu u Beogradu.
"Taj film u kinu Dubrovačke biskupije neće biti prikazan, isto kao ni ostali filmovi sličnog sadržaja", izjavio je na konferenciji za novinare biskup Mate Uzinić.

Biskup Uzinić je rekao da je ulaz u kino istovremeno i ulaz u Biskupski ordinarijat, te da bi uvrštavanje tog filma na repertoar značilo da Dubrovačka biskupija šalje poruku da podržava pogled na homoseksualnost koji je prikazan u filmu, prenio je portal Index.

"Film sve strane u ratu stavlja pod zajednički nazivnik. Film je izjednačio agresora i žrtvu. Iza takve poruke koju bi u Dubrovniku, koji je pretrpio rat, prenio film, Dubrovačka biskupija ne može stati", naveo je biskup Uzinić.

Biskup Uzinić najavio je da će cenzura od sada biti još rigidnija. "I ranije su prikazivani neki filmovi koji odskaču od našeg uvjerenja. To je bila greška. U budućnosti ćemo o tome voditi više računa", kaže Uzinić.

Dubrovačko kino u dvorani "Visia" je u vlasništvu Dubrovačke biskupije, dok je u toku renoviranje kina "Sloboda" u kojem "Kinematografi" Dubrovnik prikazuju filmove iz svoje distribucije.

Glavne uloge u filmu "Parada", reditelja Srđana Dragojevića, tumače Nikola Kojo, Goran Jevtić, Goran Navojec, Miloš Samolov, Hristina Popović, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Mladen Andrejvić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: