{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo su preživjeli akteri dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji"

11.4.2014. u 08:09
11
53
Ovo su preživjeli akteri dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji"
11
Ovo su preživjeli akteri dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji"
Iako mnogi smatraju da je Kristijan Golubović jedini preživjeli akter dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" to ipak nije slučaj. Mnogi su tokom snimanja filma koji govori o srbijanskim kriminalcima ubijeni, ali desetak njih koji su se pojavili u filmu je ipak preživjelo.
Dokumentarac "Vidimo se u čitulji" će ostati upamćen kao film tokom čijeg je snimanja poginulo najviše njegovih aktera. FIlm je objavljen je 1994. u produkciji B92.

Baziran na knjizi “Kriminal koji je izmijenio Srbiju”, govori o naglom porastu kriminala u Srbiji tokom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Film sadrži dijelove intervjua koji su vođeni s kriminalcima i policijom devedesetih godina, uz prikaz fotografija na kojima se vide vođe i članovi kriminalnih bandi.

Srbijanski portal Telegraf.rs predstavio je profile aktera koji su živi i 20 godina nakon premijere filma. Neki od njih su još uvijek “poznati organima gonjenja”, dok je većina izašla iz kriminalnih voda.

Željko Rutović
Željko Rutović


Željko Rutović

Jedan od najuspješnijih među preživjelima je Željko Rutović sa Zvezdare, koji je, kao i u filmu, i danas neosuđivan i bavi se biznisom. On je u filmu govorio o svojim vezama s ukrajinskom mafijom i "kako se pametno posluje". Sada je vlasnik hotela, lanca gril lokala, a u braku je s nekadašnjom učesnicom "Farme” Mirjanom Božović.

Nenad Branković Nena
Nenad Branković Nena


Nenad Branković Nena

Povukao se iz svijeta podzemlja i bavi se legalnim poslovima.

Ljubomir Manojlović Buca
Ljubomir Manojlović Buca


Ljubomir Manojlović Buca

Ubrzo nakon filma posvetio se poslovanju s ove strane zakona. Danas je zaposlen u bokserskom klubu Crvena zvezda.

Dragan Nikolić Gagi
Dragan Nikolić Gagi


Dragan Nikolić Gagi

Sa 18 godina otišao s drugom Pirketom, (Slaviša Pavić) u inostranstvo i “radio” u Austriji, Italiji i Njemačkoj. Bio je blizak s novobeogradskim gangom, a nije krio ni da se družio s Kristijanom Golubovićem, što, međutim, nije potrajalo. Trenutno se nalazi u Zabeli, gdje izdržava kaznu od 30 godina za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Predrag Vladušić
Predrag Vladušić


Predrag Vladušić

Vladušić je uprkos mnogobrojnim pucnjavama preživio do danas. Povukao se iz kriminala, a u filmu je prepoznatljiv po poštapalici "razumeš", koju je izgovorio desetak puta.Miodrag Baškalović Mija

Baškalović je prema pisanju medija, nakon snimanja filma preuzeo voždovački klan s Srđanom Kontićem Kačavendom.

Vladan Kontić – Kontić je u žižu ponovo došao 2006. kad je u obračunu s Lukom Bojovićem u vili "Jelena" porodice Karić ranjen u nogu. Nakon toga našao se u crnoj hronici i nakon tuče na splavu "Hua-Hua".

Srđan Kačavenda - Po preuzimanju liderstva povukli su se iz javnosti. Prema navodima onih koji prate podzemlje, pomenuta trojica su se sklonila s ulice, ali su nastavili da rade stare poslove.Sonja – jedina djevojka u “Čitulji”

Postala je poznata rečenicom koja je u to vreme oslikavala ideologiju mnogih djevojaka u našoj zemlji: "Želim da budem poznata, da me svi znaju". Kasnije se udala za Gorana Marića, kontroverznog biznismena koji je ubijen i spaljen u džipu na njivi u Dobanovcima 2009. Prije tri godine udala se za fudbalera Nikolu Lazetića.Kristijan Golubović

Do sada je odležao 23 godine po zatvorima širom Evrope. Trenutno čeka na izdržavanje kazne od 14 godina zbog trgovine drogom. U pauzama izdržavanja kazni, čest je sagovornik beogradskih medija.

Pogledajte cijeli film "Vidimo se u čitulji".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: