Regija
73

Ovo su neki od najinteresantnijih nevažećih glasačkih listića u Srbiji

Klix.ba
Foto: eizbori.com
Kao i svakog puta nakon izbora na društvenim mrežama se pojave nevažeći glasački listići na kojima građani ostavljaju poruke političarima, pa ih fotografišu prije ubacivanja u glasačke kutije. Tako je bilo i tokom jučerašnjih izbora u Srbiji.

Iako su građani Srbije glasali i donijeli ubjedljivu pobjedu Aleksandru Vučiću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS), izlaznost na izbore je ipak bila mala. Glasalo je tek oko pola građana sa pravom glasa u toj zemlji. Bilo je i onih koji su otišli na birališta, ali umjesto ponuđenih stranaka, radije su pisali stihove, ljubavne poruke, te poruke u kojima kažu da i pored toliko stranaka nemaju za koga glasati.

"Tanja, mačko moja, volim te", jedna je od poruka na nevažećem listiću.

Neko od građana je poručio političarima da su svi isti, napisavši to preko cijelog listića. "Šta god da glasam, isto je 99 posto", smatra jedan glasač.

Neki su odlučili pokazati svoje umijeće u crtanju, a neki su zaokružili sve ponuđene opcije i nacrtali poznati lik iz jednog Al Jazeerinog TV priloga, Marka Vrabca, koji je izgledao kao da je u transu tokom protesta u protiv naseljavanja Roma u Beogradu.

"Ova osoba će bojkotovati izbore, jer mislim da su ponuđene političke opcije ponižavajuće za zdrav razum. Imam 30 godina i pet dana radnog staža. Sramoto Srbijo! Hoću njemačko državljanstvo", poruka je na jednom listiću.

U našoj fotogaleriji pogledajte neke od nevažećih listića sa jučerašnjih izbora u Srbiji.