Hrvatska ulica slavnih
0

Otkrivena zvijezda Ćiri Blaževiću

Sarajevo-x.com
Foto: Sportske novosti
Foto: Sportske novosti
U takozvanoj Ulici slavnih u Opatiji u četvrtak je otkrivena zvijezda nogometnom stručnjaku Miroslavu Ćiri Blaževiću, selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom mramornu zvijezdu posthumno je dobio i kompozitor Zdenko Runjić koji je svojim muzičkim opusom ostavio veliki trag u baštini susjedne nam zemlje.

Prilikom otkrivanja svoje zvijezde, popularni Ćiro izjavio je da ova zvijezda zauzima visoko mjesto među nagradama i zadovoljstvima koje je doživio,

Čast da otkrije zvijezdu pokojnog Runjića pripala je njegovom sugrađaninu i kolegi po profesiji Jošku Banovu.

Zdenko Runjić svoju je prerano prekinutu, karijeru pisao riječima nekih od najljepših hrvatskih zabavnih pjesama, a među 600-tinjak muzičkih djela izdvojila su se "Potraži me u predgrađu“, "Ljubav što se gasi“, "Galeb i ja“, "Skalinada“, "Vjeruj u ljubav“, "Nadalina“, "Oprosti mi pape“.

Zvijezde u opatijskom šetalištu Slatina dodjeljuju se za iznimne profesionalne uspjehe i promociju Hrvatske u svijetu. Nominacije za ovo laskavo priznanje trajale su od 7. do 25. jula, a među velikim imenima ove godine našli su se, između ostalih, Gibonni, Tereza Kesovija, Đelo Hadžiselimović, Semka Sokolović-Bertok, Josipa Lisac.

Nakon postavljanja ove dvije, na šetalištu se nalazi ukupno 30 zvijezda s imenima velikana iz svijeta sporta, nauke, kulture i umjetnosti.