{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osvanule čitulje sa imenom organizatora pred Paradu ponosa u Crnoj Gori

23.7.2013. u 11:25
0
9
Osvanule čitulje sa imenom organizatora pred Paradu ponosa u Crnoj Gori
0
Osvanule čitulje sa imenom organizatora pred Paradu ponosa u Crnoj Gori
Foto: SRNA
U Budvi su, uoči sutrašnjeg održavanja prve Parade ponosa u Crnoj Gori, osvanule čitulje sa imenom organizatora gej povorke.
Nepoznate osobe izlijepile su čitulje u više dijelova grada sa imenom predsjednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića. Cimbaljević je ranije kazao je da će Parada ponosa u Budvi biti pokazatelj koliko je crnogorsko društvo u stanju da prihvati i njeguje različitosti.

Iz crnogorske vlade poručeno je da se održavanjem Parade ponosa želi poslati poruka da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava, a iz policije da će preduzeti sve mjere da manifestacija protekne bezbjedno, piše Slobodna Evropa.

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović rekao je ranije da Vlada Crne Gore podržava održavanje Parade. "Parada ponosa u Budvi bit će pokazatelj ukupnih promjena u crnogorskom društvu na evropskom putu”, istakao je on. Numanović nije želio da se direktno izjasni na pitanje da li će lično prisustvovati Paradi ponosa u Budvi, ali je kazao da će tom skupu svakako prisustvovati predstavnik Vlade Crne Gore.

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević istakao je da će policija uraditi sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi skup protekao bez incidenata. On nije želio da precizira koliko će policajaca obezbjeđivati Paradu, navodeći da će policajaca biti “dovoljno”.

“Policija će, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, uraditi sve što je potrebno kako bi skup protekao u mirnoj atmosferi i bez incidenata”, istakao je Janjušević.

Iz LGBT Foruma progres najavili su da će do kraja ljeta biti održana još jedna Parada ponosa u Crnoj Gori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: