Opet idu na ulice
231

Organizatori protesta u Beogradu pisali Vučiću: Ne možete zastrašiti pet miliona građana

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Organizatori protesta "Stop krvavim košuljama“ uputili su danas otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem su naveli da mu pišu kako bi "ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije“ za vrijeme njegove vladavine.

"Dobili ste mandat da budete predsjednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle. Vi želite podanike, a ne građane. Zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate“, navedeno je u saopćenju poslanom sa e-mail adrese "stopkrvavimkošuljama".

Poručili su Vučiću da se njegove kampanje nisu uplašili jer im je od straha jača želja da žive u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovjek poštovan i jednako važan.

Naveli su da protesti neće nestati, "čak i ako svakog dana budete objavljivali o njihovim učesnicima najgore laži", dodajući da nisu ti protesti nastali zbog organizatora već predstavljaju odgovor građana na njegovu vladavinu, svakodnevno nasilje i laži.

"Vrijeme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a vi sve ostalo“, navedeno je u saopćenju.

U Beogradu se jučer održani peti protesti građana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona", a prema nekim procjenama na ulicama je bilo i do 50.000 ljudi.