{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizacije iz Sarajeva i Beograda pomažu izbeglicama na srbijanskoj granici

16.10.2015. u 10:23
198
9
Organizacije iz Sarajeva i Beograda pomažu izbeglicama na srbijanskoj granici
198
Organizacije iz Sarajeva i Beograda pomažu izbeglicama na srbijanskoj granici
Više nevladinih humanitarnih organizacija uputit će se u subotu na granične prelaze između Srbije i Makedonije te Srbije i Hrvatske.
Zahvaljujući zajedničkoj dobroj volji i humanosti, u subotu, 17. oktobra 2015. godine, WAHA International iz Pariza i Pomozi.ba iz Sarajeva organizuju akciju pružanja medicinske pomoći i podjele humanitarnih paketa, u saradnji sa Bima ljekarskom asocijacijom iz Sarajeva, Fondacijom Ana i Vlade Divac iz Beograda i udruženjem Sačuvajmo bebe iz Beograda.

Tog dana ove organizacije će biti prisutne na šest graničnih prelaza (Šid, Preševo, Opatovac, Dimitrovgrad, Beremendi i Tabanovce) gdje će pružati pomoć izbjeglicama iz zemalja Bliskog Istoka, u vidu ljekarskih pregleda, dijeljenja hrane, vode i higijene i organizovanja animacija za djecu.

Tom prilikom bit će podjeljeno 2.000 osnovnih higijenskih paketa, pelena, 1.570 kabanica, 2.000 pakovanja keksa, 2.000 komada proteinskih čokolada, 12.000 sokova i vode koje je Fondacija Ana i Vlade Divac obezbijedila zahvaljujući donaciji organizacije CRS.

“Zbog specifičnosti situacije smatramo da je od izuzetnog značaja medicinska pomoć u ovakvim uslovima, ovo je jedan izuzetno zahtjevan projekat koji je bilo potrebno iskoordinisati do najsitnijeg detalja kako bi na terenu sve funkcionisalo prema planu” poručuju iz Pomozi.ba.

Tačka okupljanja je Park koji se nalazi neposredno kod Autobuske stanice, preko puta javne garaže u 5 sati ujutro, u subotu, 17. oktobra, odakle se nakon kraćeg brifinga kreće na lokacije.

Sve ekipe će se naći ponovo u Beogradu u kasnim večernjim satima, gdje će razmjeniti iskustva i sumirati rezultate.

U akciju je uključeno pet organizacija i više od 50 ljudi, od čega 20 medicinskih radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: