Regija
0

Opozicija predlaže mijenjanje himne i zastave Crne Gore

SRNA
Zastava Crne Gore
Zastava Crne Gore
Opozicija će za jesenje zasjedanje Skupštine Crne Gore predložiti izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima, najavio je zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović.

"Predložio sam da opozicija procesuira svoj prijedlog izmjena Zakona o državnim simbolima, bez čekanja DPS-a, i na taj način provjeri dobru volju DPS-a da li je spremna za kompromis o tom pitanju. Želimo državne simbole koje će poštovati svaki građanin Crne Gore", rekao je Danilović za "Pobjedu".

On je naglasio da je za opoziciju posebno problematična himna sa dvije strofe koje je napisao osuđeni za ratne zločine tokom Drugog svjetskog rata Sekula Drljević. 

"Možda nekome to ne smeta, ali to antifašističkoj Crnoj Gori nije plus. Ne treba oči zatvarati pred tom činjenicom, jer nam to neće pomoći. Mislim da nije skarednost ni to ako opozicija traži da narodna zastava Crne Gore bude dojučerašnja trobojka bez aplikacija", rekao je Danilović.

On ističe da bi se lično radovao "da se dođe u poziciju da srpski narod u Crnoj Gori može poštovati simbole i da ih oni ne vrijeđaju".

"Samo treba malo dobre volje i problem ćemo riješiti, ali ako ne bude kompromisa, pokazaćemo da nismo dovoljno politički zreli", naglasio je Danilović.