Pridružili im se studenti
100

Opozicija na novim protestima ima poruku za Vučića: Bit ćemo mirni večeras, ali ne dovijeka

A. Ku.
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Osmi protest koalicije "Srbija protiv nasilja" protiv izbornih neregularnosti održava se i večeras ispred zgrade Republike izborne komisije (RIK).

Tokom dana je od 12 do 18 sati održan protest studenata koji zahtijevaju da im se omogući uvid u birački spisak.

Ukoliko se ne udovolji njihovom zahtjevu najavili su nove blokade u srijedu.

Nakon 18 sati studenti su pružili podršku koaliciji "Srbija protiv nasilja" te su im se pridružili na protestima.

Miroslav Aleksić iz SPN-a je pozvao prisutne da aplauzom pozdrave studente i njihovu borbu.

"Vi ste ponos i budućnost Srbije i vi ste ti koji treba da birate u kojoj ćete zemlji živite. Hvala vam što se na ovim ulicama borite za svoj grad i svoju Srbiju. Hvala i svima drugima koji uporno dolaze ovdke i daju podršku i Mariniki, i drugima koji urušavaju svoje zdravlje da bi se izborili protiv krađe. Molim vas da i nadalje ostanemo ovakvi kakvi jesmo, da nas ima što više i da probamo da normalnošću pobijedimo nenormalnost u koju nas tjeraju", poručio je Aleksić.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta koji je imao poruku za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Aleksandre Vučiću, puštaj našu djecu iz tvojih zatvora. Nemoj više da se igraš, Aleksandre Vučiću. Prvo ti ukradu rijeke, pa šume, onda ti ukradu penzije, na kraju ukradu i izbore, pa se čude što je narod bijesan. Večeras smo ovdje mirno i ostat ćemo mirno, ali to neće biti dovijeka. Iza nas je zid uz koga smo pritjerani, a ispred nas kordon policije. Ko plaća te pendreke? Ko plaća te suzavce", upitao je Jovanović.

Saobraćaj u ulici Kralja Milana je blokiran, a ispred RIK-a odzvanja "Vučiću, lopove", javlja reporter Nova.rs.

Novi protesti su zakazani za sutra u 18 sati.