Viši sud u Beogradu
0

Okončana istraga protiv Svetlane Ražnatović

SRNA
Viši sud u Beogradu okončao dopunu istrage protiv pjevačice Svetlane Ražnatović, koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera Fudbalskog kluba "Obilić".

Predstavnica za odnose s javnošću Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je predmet upućen Višem javnom tužilaštvu, koje ima rok 15 dana da odluči da li će protiv Ražnatovićeve podići optužnicu, zatražiti novu dopunu istrage ili odustati od krivičnog gonjenja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je dopunu istrage protiv Svetlane Ražnatović, sredinom februara, čiji se prijedlog za dopunu odnosi na obavljanje ekonomsko-finansijskog vještačenja, koje je, po mišljenju tužilaštva, neophodno kako bi vještak dao nalaz i mišljenje u vezi sa dokumentacijom koja je pribavljena putem međunarodne pravne pomoći iz više zemalja.

Okružni sud u Beogradu, sada Viši sud, okončao je prvobitno, krajem prošle godine, istragu protiv Ražnatovićeve, koja je pokrenuta 2003. godine i više puta dopunjavana predlozima tužilaštva.

Osim Ražnatovićeve, istraga je sprovedena i protiv njene sestre Lidije Veličković, koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Istraga je počela poslije hapšenja Ražnatovićeve u akciji "Sablja", 2003. godine. Ona je nakon dva mjeseca provedena u pritvoru puštena da se brani sa slobode.

Ražnatovićeva se sumnjiči da je, kao nekadašnja predsejdnica FK "Obilić", protivpravno prisvajala dio novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara (oko 11 miliona evra), oštetivši klub sa Vračara.