Zapadni dio najpogođeniji
0

Ogroman snijeg napravio probleme širom Srbije, proglašena vanredna situacija

S. Š.
Sjenica (Foto: FoNet Aleksandar Mijailović)
Snijeg koji je proteklog vikenda padao u susjednoj nam Srbiji napravio je probleme u mnogim krajevima zemlje. Proglašeno je vanredno stanje u više od 30 opština, a na hiljade domova ostalo je odsječeno od svijeta.

Vanredna situacija od jučer je u Ivanjici, Babušnici, Novoj Varoši, dijelovima Vranja, a od jutros i u Crnoj Travi gdje su sve mahale zavejane.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do deset centimetara snijega. Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Najviše problema sa snijegom je u jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji, a najteže je trenutno u Novoj Varoši. Oko 1.500 domaćinstava je treći dan zaredom bez struje, ali se očekuje da kvarovi danas budu sanirani, javlja reporterka RTS-a.

U samom gradu je palo oko 30 centimetara snega, a u selima čak 80 centimetara. Također, bez struje je i oko hiljadu domaćinstava u Prijepolju i Priboju. RTS također javlja da na Zlatiborskom putu nema snijega, ali vozači treba da budu na oprezu zbog eventualne poledice.