Regija
0

Održana komemoracija medicinskim radnicima stradalim u padu helikoptera

FENA
Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović
Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović
U Novom Pazaru danas je u prisustvu porodice i prijatelja održana komemoracija dvojici zdravstvenih radnika Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću koji su nastradali prilikom pada vojnog helikoptera koji je prevozio životno ugroženu bebu u Beograd.

Komemoracija u Zdravstvenom centru Novi Pazar počela je odavanjem počasti minutom šutnje doktoru Dževadu Ljajiću i anesteziologu Miroslavu Mići Veselinoviću, javlja Tanjug.

Na komemoraciji su govorili predstavnici Srpske liječničkog društva, kolege iz Zdravstvenog centra, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je istaknuo da će se Novopazarci zauvijek sjećati svojih prijatelja, a ne samo tijekom trodnevne žalosti u tom gradu.

"Mi smo obećali da ćemo brinuti o obiteljima naših prijatelja i to ćemo i učiniti", poručio je Mahmutović i naglasio da su pripadnici Vojske Srbije, koji su poginuli u helikopteru, samim gestom spašavanja jedne bebe pokazali da su veliki ljudi.

Opraštajući se od nastradalih kolega i prijatelja, direktor Zdravstvenog centra Mirsad Đerleka rekao je da je današnji dan možda najteži dan u njegovoj profesionalnoj karijeri, ističući da su i Miroslav i Dževad dali veliki doprinos razvoju novopazarskog Zdravstvenog centra.

Đerlek je istaknuo da je riječ o divnim ljudima, koji su spasili stotine života, radeći svoj humani i ozbiljni posao i poručio njihovim roditeljima da su njihovi sinovi pravi heroji.

Ljajić će biti sahranjen u Dugoj Poljani, poslije 15 sati, a Veselinović na groblju u naselju Lukare, nadomak Novog Pazara.

Helikopter Mi-17 srušio se u petak u 22.30 sati u blizini aerodroma "Nikola Tesla", pri čemu je poginulo sedam osoba.

U toj tragediji živote su izgubili piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan Đukarić, mehaničari letači zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, liječnik Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba obitelji Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spašavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Sletjeli su u vojarni u Raškoj, gdje se vozilo s bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je djelomično raskrčen put.

U helikopteru, u pratnji liječnika Ljajića i anestetičara Veselinovića, unesena je beba u inkubatoru, sa sve manjim zalihama kisika.

Poletjeli su prema Beogradu, gdje je u Institutu za majku i dijete trebao zbrinuti dijete. U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uvjeta. Letjelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma.